Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljivo proljeće

Temperature idu i do 25 stupnjeva, no samo kratko: Stiže promjena vremena, moguć je i snijeg

Čakovec: Procvala japanska trešnja
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
23.03.2023.
u 09:00

Idući tjedan slijedi nam zahladnjenje, uz mogućnost mraza, u gorju i snijega, na Jadranu jake i olujne bure - za ožujak ništa neobično

Prema podacima DHMZ-a danas će biti pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro je mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar u prvom dijelu dana uglavnom slab, popodne umjeren jugozapadni i jugoistočni, u gorju i s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, ponegdje na kopnu moguće i 25 °C.

U petak će biti barem djelomice sunčano, osobito na jugu i istoku te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjeverozapadu od sredine dana postupno sve više oblaka. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te mjestimice u središnjim predjelima jak, a na Jadranu i jugo. Najniža temperatura uglavnom od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 18 do 23 °C.

"U nastavku ovog tjedna prevladavat će sunčan proljetni ugođaj s iznadprosječno toplim vremenom. No, od subote će ipak biti promjenjivije, s povremenom mjestimičnom kišom, pa i u obliku pljuskova. Zapuhat će često umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Idući tjedan slijedi nam zahladnjenje, uz mogućnost mraza, u gorju i snijega, na Jadranu jake i olujne bure - za ožujak ništa neobično...".", sažeta je vremenska prognoza koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Osim zbog predosjećaja nove promjene vremena, nekima - posebno onima koji pate od alergija - može smetati i već danima visoka koncentracija peludi drveća, kaže meteorolog. 

Video: Znate li što učiniti ako autom sletite u more? Evo preporuka njemačkih stručnjaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije