Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spore REFORMe

Talijanski premijer Enrico Letta sutra podnosi ostavku

Letta i Renzi
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/2
13.02.2014.
u 18:28

Predsjednik Napolitano trebao bi mandat za sastav nove vlade predati Matteu Renziju

Završila je vlada Enrica Lette koji će sutra ujutro i službeno predati ostavku šefu države Giorgiju Napolitanu.

Demokratska stranka (bivša KP) potaknula je večeras krizu talijanske koalicijske vlade glasovanjem protiv premijera Enrica Lette, člana svoje stranke. Letta će podnijeti ostavku jer više nema potporu vlastite stranke. Enrico Letta otići će sutra ujutro u Quirinale, sjedište predsjednika republike, i predsjedniku republike Giorgiju Napolitanu podnijeti ostavku vlade u kojoj su, uz Demokratsku stranku, i stranke centra.

Prijedlog o izbacivanju Lette s premijerske stolice izglasovala je večeras na prijedlog tajnika Mattea Renzija uprava Demokratske stranke. Za izbacivanje Lette glasovalo je 136, protiv je bilo 16, a dva su glasa bila suzdržana.

Prema sinopsisu koji je načinjen u Demokratskoj stranci, relativno najjačoj u parlamentu, Napolitano bi trebao mandat za sastav nove vlade predati Matteu Renziju, sadašnjem gradonačelniku Firence i tajniku stranke koji je to postao u prosincu prošle godine. Renzi optužuje Lettinu vladu za sporost u provođenju reformi. Drži kako će on reforme provesti mnogo brže. Oporbene stranke Naprijed Italijo bivšeg premijera Silvija Berlusconija i Pet zvijezda Beppea Grilla traže da se o vladi raspravi u parlamentu i eventualno ide na prijevremene izbore.

Komentara 4

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:03 13.02.2014.

Sa Matteom dolazi i meritokracija....sviđalo se to nekom ili ne...dosta je bilo neodlučnosti, sada se mijenja muzika i sve će biti puno jasnije...a naročito će biti jasno tko je leader...to, naravno, ne odgovara ni Berlusconiju ni Grillu...tko im je kriv što do sada nisu bili sposobni da naprave reforme...imali su vremena..i previše

Avatar tajar
tajar
21:18 13.02.2014.

Bivša KP glasovala protiv svog člana! Jeste li čuli, bivši KPH odnosno bivša Stanka Demokratskih Promjena? Učite od svojih talijanskih drugova!

Avatar EU afrodita
EU afrodita
21:05 13.02.2014.

Pa čak i da se ide na prijevremene izbore...po svim anketama pobijedio bi Matteo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije