Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljutita zastupnica

Premijer Letta 2014. nije smio dočekati u Sloveniji ili Hrvatskoj

enrico letta
Foto: Photo: Press Association/PIXSELL
01.01.2014.
u 22:27

“Zahvaljujući Europi koja Hrvatskoj nije dopustila uvođenje eura, cijene su niske pa je Hrvatska otela turiste ne samo Italiji te je privukla i Nijemce i turiste sa sjevera, tvrdi talijanska eurozastupnica.

"Umjesto da novogodišnje praznike s obitelji provede u Italiji, premijer je u Hrvatskoj, državi koja nam je ionako prošlog ljeta ukrala turiste”. Tako je talijanska europarlamentarka iz stranke Forza Italia, Susy de Martini, napala premijera Enrica Lettu koji se s obitelji, tvrdi, odmara u Hrvatskoj.

Točno odredište premijera je tajna iz sigurnosnih razloga, no njegovo se putovanje može rekonstruirati prema izjavama suputnika. Letta je Božić proveo u Pisi, da bi se u petak 28. prosinca ukrcao sa suprugom i troje djece u zrakoplov Alitalije u zračnoj luci Fiumicino te oko 16 sati, bez vidljiva osiguranja, iskrcao na aerodromu Ronchi dei Legionari, blizu Trsta.

Letta i supruga sami su podigli prtljagu te potom unajmili peugeot 5008. Bilo je jasno da idu u inozemstvo jer su morali pričekati da na auto nalijepe vinjetu za slovenske autoceste. I dok neki hvale Lettu zbog putovanja bez pompe i štedljivosti te kao odredišta spominju Hrvatsku, ali i slovenske planine, za De Martini nema sumnje – premijer je u Hrvatskoj i to je sramotno.

“Je li premijer svjestan da odabravši državu koja nema euro, i u kojoj su cijene drastično niže od talijanskih, daje grozan primjer i šteti talijanskom turizmu”, napala ga je u priopćenju.

“Zahvaljujući Europi koja Hrvatskoj nije dopustila uvođenje eura, cijene su niske pa je Hrvatska otela turiste ne samo Italiji te je privukla i Nijemce i turiste sa sjevera. Riječ je o nelojalnoj konkurenciji. Umjesto da se uputi u neko talijansko odredište, premijer ‘štedi’, pretvara se i vara te imitira sljedbenike Angele Merkel. Sramota!”, nastavlja De Martini.

Iz hrvatskih diplomatskih krugova smo doznali da je Letta ipak u Sloveniji.

Komentara 5

KO
kolarjeva3
07:47 02.01.2014.

A je** ga ne mogu vjerovat opet Slovenija !!

AB
abendblatt
09:19 02.01.2014.

Susy de Martini, da glupost boli, ti bi urlala od bola 24 sata dnevno.

Avatar Idler 3
Idler 3
12:00 02.01.2014.

Hrvatska je uduvijek omiljeno odredište Taljancima jer ima prekrasnu obalu...i to je to!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije