Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriza u Vladi

Premijer Enrico Letta odbio ostavke petero ministara

berlusconi
Reuters/PIXSELL
02.10.2013.
u 09:00

Berlusconi je ostao usamljen s jastrebovima koji žele krizu i stranku vode prema krajnjoj desnici

Premijer Enrico Letta odbio je sinoć ostavke pet ministara iz pokreta 'Narod slobode' Silvija Berlusconija, a danas će u parlamentu zatražiti glasovanje o povjerenju vladi. Berlusconijev pokret se rascijepio. Dio parlamentaraca, kao i ministri koji su u subotu po Berlusconijevu nalogu podnijeli ostavke, ne žele krizu vlade i dat će povjerenje Letti. Te disidente Berlusconijeva pokreta predvodi Angelino Alfano, tajnik stranke i ministar unutarnjih poslova.

Berlusconi je ostao usamljen s jastrebovima koji žele krizu i stranku vode prema krajnjoj desnici. Dakle vlada Enrica Lette za sada ostaje nepromijenjena, odnosno u njoj su i dalje ministri iz pokreta Narod sloboda (Angelino Alfano, Nunzia De Girolamo, Beatrice Lorenzin, Maurizio Lupi i Gaetano Quagliariello). Alfano je pozvao sve parlamentarce Berlusconijeve stranke da glasuju povjerenje vladi Enrica Lette, ali ima i onih koji će ostati vjerni Berlusconiju. Rascjep pokreta Narod sloboda znači i slabljenje Berlusconija.

Vlada Enrica Lette nastavlja svoj posao. Bivši premijer Silvio Berlusconi izjavio je u Senatu kako će njegov pokret Narod sloboda glasovati povjerenje vladi Enrica Lette. Očito je Berlusconi uvidio kako bi došlo do definitivnog rascijepa njegove stranke jer je 23 senatora iz Naroda sloboda potpisalo dokument o nastanku nove parlamentarne skupine koja će podupirati vladu. Tako je Berlusconi od sigurnog poraza pretvorio svoje zahtjeve o rušenju vlade u Pirovu pobjedu glasovanjem za Lettu.

>> Priopćenje Lette: 'Berlusconijev potez je lud i neodgovoran'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije