Naslovnica Vijesti Hrvatska

Sveučilišna bolnica propada 25 godina, može li ipak biti mega klinika?

Nedovršena bolnica u Blatu nije samo betonski kostur, ondje su bile postavljene instalacije i izolacija te ostakljene čitave pojedine zgrade
17. srpnja 2017. u 00:01 8 komentara 3863 prikaza
Naslovanica 17. 7. 2017.

Nedovršena Sveučilišna bolnica u Blatu poput fatamorgane je posljednjih godina izranjala u predizbornim obećanjima i nestajala u džungli koja je okružuje. Posljednjih mjeseci kompleks na južnom izlazu iz grada vidljiv je s ceste koja vodi ka naplatnim kućicama u Lučkom jer je džungla raskrčena, a posljednjih dana ponovno je aktualizirana priča da bi se zdanje, za koje su Zagrepčani deset godina izdvajali 1,5% iz svojih plaća, moglo privesti svrsi i da će to biti jedan od najvećih zajedničkih projekata Grada Zagreba i Republike Hrvatske.

Je li betonski kostur na kraju grada propao, a u njega utrošenih 160 milijuna eura otišlo u vjetar ili se stvar još uvijek može spasiti? Tvrdnje o tome tijekom proteklih su godina bile oprečne. Međutim, ministar zdravstva Milan Kujundžić prošli tjedan nam je kazao da je s ozbiljnim partnerima napravljena građevinska procjena koja govori da je statička valjanost objekta u izvrsnom stanju, a da treba utvrditi je li to što je projektirano prije 30 godina primjereno suvremenom modelu.     

>> Cijeli članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Tolušićev novi zakon: U zakup ide i dio napuštene privatne zemlje

>> Slavko Kojić: Zagrebu i drugim gradovima uzeli su 20 milijardi kuna i dali ih Todoriću     

>> Iranski ministar: Budite naša vrata prema EU

>> Je li Marinu Čiliću pomogla Gospa Međugorska?

Naslovanica 17. 7. 2017. | Autor :

VIP izdvaja za Vas

 • Avatar MENSA
  MENSA:

  Jedini razlog što ova bolnica već decenijima stoji nedovršena je u djelovanju liječnićkog "lobija" koji se tome žestoko opire. Naime, izgradnja takve "mega bolnice" u velikoj mjeri racionalizirala organizaciju liječenja ( a da ne spominjemo postojeću korupciju pri nabavi medicinskih ... prikaži još!kih uređaja i opreme), bitno smanjila broj raznih predstojnika, šefova i sl. i bitno smanjila mogućnost korupcije u "državnim" bolnicama. I samo u tom grmu leži zec drage dame i gospodo! Samo u tome!

 • Avatar mileudarcina 1
  mileudarcina 1:

  Dajte ju na međunarodni natječaj pa da vidite kako se može brzo uredit i stavit u funkciju a ne pripremat teren za seoske varalice, da ju narod uredi a oni dobiju đuture, malo pre prozirna rabota kao sa hotelom i ... prikaži još!om i poslovnim prostorima na rebru, pre sramotno, ma šta pre sramotno čisti kriminal.

 • Avatar Idler 3
  Idler 3:

  Bilan je obećal...znači nebu ništ >;-)) PS: jesu li naši uvaženi novinari negdje pribilježili kolko tisuća fasada bu renovirano u sljedećih par let....naravno...šalim se malke.