Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UKUPAN REZULTAT: 306:232

Novi udarac za Trumpa: Biden osvojio i Georgiju, prvi demokrat koji je to uspio u 28 godina

Democratic 2020 U.S. presidential nominee Joe Biden and his wife Jill wave to the crowd at his election rally in Wilmington
Foto: JIM BOURG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
13.11.2020.
u 20:51

Trump i dalje ne priznaje poraz nego nastavlja pravne bitke u više saveznih država, a najviše u Pennsylvaniji u kojoj su republikanci imali puno primjedbi na glasački proces

Deset dana nakon američkih izbora odlučeno je i tko je pobijedio u posljednje dvije savezne države koje nisu bile dosad proglašene. Joe Biden je osvojio još jednu republikansku utvrdu - Georgiju. Tako je Biden postao prvi demokratski kandidat koji je osvojio tu saveznu državu nakon čak 28 godina. Pobijedio je za samo 14.000 glasova pa se i u toj saveznoj državi očekuje ponovno prebrojavanje.

 Istovremeno, stigli su konačno rezultati i za Sjevernu Karolinu u kojoj je aktualni američki predsjednik Donald Trump obranio vodstvo. No, čak i osvajanjem Sjeverne Karoline i njenih 15 elektorskih glasova Trump je ostao u velikom zaostatku - na kraju Biden je pobijedio sa 306:232. Zanimljivo je da je prije 4 godine istim rezultatom pobijedio Trump, koji je tada takav ishod prozvao premoćnom pobjedom.

No, Trump i dalje ne priznaje poraz nego nastavlja pravne bitke u više saveznih država, a najviše u Pennsylvaniji u kojoj su republikanci imali puno primjedbi na glasački proces. No, sada čak i uz tešku misija neočekivanog obrata u Pennsylvaniji, Trump teško da više može doći do potrebnih 270 glasova. 

Dosadašnji predsjednik Donald Trump, gotovo odsutan iz svih javnih događanja nakon predsjedničkih izbora 3. studenoga čije rezultate osporava, trebao bi u petak govoriti iz Bijele kuće o koronavirusu.

Trump već deset dana odbija odgovarati na novinarska pitanja, a u petak navečer u 22 sata po srednjoeuropskom vremenu trebao bi govoriti o borbi protiv koronavirusa i strategiji cijepljenja.

Dosadašnji je predsjednik u petak tvitao i da namjerava otići na skup svojih pristaša u u subotu u Washingtonu i podržati ih.

"Dušu grije pogled na tu ogromnu podršku, posebice ta spontana okupljanja koja niču diljem zemlje, među kojima jedan veliki skup u subotu u Washingtonu. Mogao bih ih doći pozdraviti", tvitao je Trump.

"Izbori su namješteni", ponovio je.

Prije gotovo tjedan dana američki su mediji proglasili pobjedu demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. studenoga, ali Trump i dalje osporava Bidenovu pobjedu.

VIDEO Biden je svoju suprugu pet puta prosio, dok nije rekla - da!

Komentara 81

EF
Effective
21:03 13.11.2020.

Koliko ste vi neupućeni.

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
21:28 13.11.2020.

Gledam dokumentarac o Bushu. 2000. godina Al Gore: Oni predstavljaju moćne, mi predstavljamo narod. Oni su ukrali izbore. 2020. kako se sve okrenulo...bogati i moćni su za demokrate i globalist I kradu izbore američkom narodu.

OO
oo8787
21:23 13.11.2020.

O pobjedniku izbora ne odlučuju mainstream mediji nego američki vrhovni sud

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije