Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELEČASNI SVJEDOK

Susjedi se posvađali pa jedan zaprijetio drugome: 'Ubit ću te, ispeći ću te i pojest'

Vina proizvedena u kaznionici Lepoglava osvojili su brončane medalje
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
09.11.2022.
u 12:13

Prijetnji je prethodio događaj iz listopada prošle godine kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće te mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na cesti.

Slučaj svađe dvojice susjeda iz Lepoglave završio je na sudu, a na kraju su obojica aktera proglašena krivima te moraju platiti odštetu za duševne boli.  

Muškarac Joža je tužio svojeg susjeda Štef jer mu je u siječnju ove godine oko 8 sati ujutro u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu prijetio smrću. Susjed Štef je pak tužio Jožu jer mu je psovao "majku bosansku" i prijetio da će ga deportirati.

Sud je donio odluku prema kojoj Štef mora platiti čak 19.500 kuna odštete, a Joža mora platiti svojem susjedu 4500 kuna, piše Danica.hr.

Prema presudi stoji da se Štef okrenuo prema Joži u prostorijama prekršajnog suda te “svinuvši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritišće okidač vatrenog oružja, pri tome oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”.

Zbog toga je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog kaznenog djela prijetnje. Prijetnji je prethodio događaj iz listopada prošle godine kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće te mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na cesti.

“Počeo je jako trubiti sirenom te ugasivši traktor počeo vikati ‘gdje je taj vrag, je… mu bog mater, ubit ću ga, je… mu bog mater’. Nakon što je Joža izašao iz kuće, Štef je nastavio vikati i prijetiti: Je… ti bog mater, ubit ću te, ispeći ću te i pojesti“, tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

Obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira te prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Na suđenju je svjedočio podravski župnik i policijski kapelan Ozren Bizek koji je potvrdio da je čuo Jožu kako psuje Štefa i prijeti mu, piše Danica.hr.

Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i obojica se na nju mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije