Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška za erasmus

Šuica: Izlaskom na izbore pomažete i studentima i mladima da rade

Dubravka Šuica
Sanjin Strukić/PIXSELL
16.05.2014.
u 10:41

Eurozastupnica HDZ-a jedna je od 100-ak kolega u Europskom parlamentu koji podržavaju studentsku inicijativu Pomozite Erasmusu, kojom se želi povećati izdvajanje iz EU proračuna za programe studentske razmjene i rada za mlade, sa sadašnjih 1,6 na 3 posto

Eurozastupnica HDZ-a Dubravka Šuica, koja će se za novi mandat u Europskom parlamentu boriti na izborima 25. svibnja, apelirala je na javnost da izađe na te izbore.

To bi pomoglo ne samo njoj, već prije svega studentima i mladima željnima stručnog usavršavanja i rada u inozemstvu, odnosno onima koji koriste programe razmjene Erasmus i Erasmus +.

-Ulaganje u obrazovanje i trening mladih je najbolja investicija za budućnost Europe. Studij u inozemstvu povećava vještine mladih, razvoj osobnosti i čini ih prilagodljivim u različitim multikulturalnim sredinama, čime postaju privlačni i traženi na tržištu rada - naglasila je Šuica, kao jedan od stotinjak zastupnika iz 8 parlamentarnih grupa, a koji su i kandidati na nadolazećim izborima. Oni su podržali studentsku inicijativu Pomozite Erasmusu, kojom bi potvrdili da će i u idućem mandatu nastojati da EU poveća izdvajanje iz svojeg proračuna namijeni programima razmjene kakav je Erasmus. Studenti traže da to bude 3 posto, a dosad je bilo 1,6 posto EU proračuna.

- Svatko tko želi i dalje ne može otići na Erasmus program, te svake godine tisuće studenata propušta odlazak u inozemstvo zbog manjka novca - ističu europarlamentarci, navodeći da je novac iz EU proračuna za program Erasmus za sve na raspolaganju za više od 5 milijuna mladih, ali očito ne dovoljno.

>>Šuica: Ovi su izbori uvod u promjenu vlasti u Hrvatskoj

Komentara 6

XA
xanderr
11:02 16.05.2014.

šuica zna što govori, svaka joj je na mjestu. ipak je ona bila najbolji hrvatski europarlamentarac u proteklom mandatu i uopće ne sumnjam da će biti i u slijedećem.

MO
Moskvich
14:23 16.05.2014.

Ma koje li lakrdije od Šuice ,veli ako iziđete na izbore pomažete studentima ,ma sigurno će ti studenti dobivati njene Eure iz EU parlamenta ,ma što reče i ostade živa

OD
otac_domovine
12:58 16.05.2014.

Je li to ona Šucia koja je tri puta zabunom glasala za LGBT zakone tipa Estrela? Ako je i od mladeži HDZ-a previše je reći da je ona najbolja naša zastupnica. Možda nije najgora, ali je definitivno pri dnu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije