Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOČINI U ORAHOVICI

Sud BiH prebacio procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima i Srbima na niže sudove

Policija
Foto: Zvonimir Ćorić/PIXSELL
27.01.2017.
u 18:16

Županijskom sudu u Bihaću prebačen je predmet protiv također pripadnika bošnjačke Armije BiH Safeta Isakovića, Ibrahima Đulića i Nisveta Porića, koji su optuženi za zločin protiv srpskih ratnih zarobljenika na području Bosanske Krupe

Sud Bosne i Hercegovine dodijelio je dva predmeta ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima kod Konjica, pri čemu su trojica ubijena, i zarobljenim srpskim vojnicima na području Bosanske Krupe nižim županijskim sudovima u Mostaru i Bihaću koji će procesuirati optužene.

Kako je izvijestila Balkanska informativna mreža koja prati procesuiranje ratnih zločina u BiH predmet protiv bivših pripadnika zeničke diverzantsko-izviđačke brigade bošnjačke Armije BiH, Jasmina Vikovića, Vehdada Mrkaljevića, Izeta Kulaša i Mersudina Kablara, koje je Tužiteljstvo BiH optužilo za zločin nad žrtvama Hrvatima u mjestu Orahovica u općini Konjic, prebačen je na županijski, Hercegovačko-neretvanski sud u Mostaru.  

Kako se navodi u nedavno podignutoj optužnici četvorica bošnjačkih vojnika od kojih su Mrkaljević i Kablar u postrojbi bili na zapovjednim dužnostima su trojicu hrvatskih civila starije životne dobi odveli iz kuća i zatvorili u štalu, gdje su ih mučili i zlostavljali, usljed čega je jedan civil umro.

Viković je, prema optužnici, drugu dvojicu ubio vatrenim oružjem. 

Županijskom sudu u Bihaću prebačen je predmet protiv također pripadnika bošnjačke Armije BiH Safeta Isakovića, Ibrahima Đulića i Nisveta Porića, koji su optuženi za zločin protiv srpskih ratnih zarobljenika na području Bosanske Krupe.

Njih se tereti da su iz vatrenog oružja likvidirali trojicu zarobljenih pripadnika vojske Republike Srpske, od kojih je jedan bio ranjen.

>> Zločin nad Čengićima zgrozio je i kninske vlasti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije