Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Studiraj u Šibeniku! Saznaj zašto je to genijalna ideja

VUŠ
30.01.2019.
u 12:51

Uz klasičnu nastavu i sustav e-učenja, studenti sudjeluju u terenskoj nastavi, znanstveno-stručnim konferencijama, studijskim putovanjima, izradi stručnih i znanstvenih radova i raznim projektima

Veleučilište u Šibeniku javno je visoko učilište osnovano 2006. godine, a ustrojava i izvodi stručne studije iz područja društvenih i tehničkih znanosti na preddiplomskoj i diplomskoj razini studija. Iz godine u godinu vlada sve veći interes budućih studenata. Na VUŠ-u trenutno studira oko 850 studenata, a više od 70% čine studenti izvan Šibenika. Od početka visokog obrazovanja do sada u Šibeniku je diplomiralo preko 3800 studenata (oko 250 godišnje), a prema dostupnim izvješćima HZZ-a, zapošljivost završenih studenata Veleučilišta u Šibeniku viša je od 90%.

Veleučilište u Šibeniku izvodi više studijskih programa:

Preddiplomski stručni studiji:

MENADŽMENT (smjer: Turistički menadžment)

PROMET (smjer: Cestovni promet)

POSLOVNA INFORMATIKA – NOVO!!

UPRAVNI STUDIJ

Specijalistički diplomski stručni studiji:

MENADŽMENT

UPRAVNI STUDIJ

Uz klasičnu nastavu i sustav e-učenja, studenti sudjeluju u terenskoj nastavi, znanstveno-stručnim konferencijama, studijskim putovanjima, izradi stručnih i znanstvenih radova i raznim projektima. Stručna praksa osigurana je na partnerskim institucijama lokalne samouprave i  poslovnim subjektima u županiji. Međunarodna mobilnost omogućena je kroz programe ERASMUS+ i CEEPUS. U okviru VUŠ-a djeluju informatička, novinarska i sportska sekcija, a Studentski zbor aktivan je u organizaciji društvenog života i stručnih događanja. Studentski restoran i studentski dom osiguravaju visok standard studentskog života, a dostupna je i stručna pomoć u oblikovanju karijere te savjeti psihologa.

Studente obučavamo kako kritički razmišljati, uspješno komunicirati, donositi odluke, uspješno voditi tvrtke i upravljati razvojem lokalne i nacionalne zajednice. Stručne studije i znanstveno-stručni rad izvodimo na najvišoj razini kvalitete i izvrsnosti. Svi studijski programi Veleučilišta akreditirani su od strane Agencije za znanost, i visoko obrazovanje RH 2013. Od 2011. Veleučilište je nositelj certifikata ISO 9001:2008., a danas primjenjujemo tzv. kombinirani model razvoja sustava kvalitete uvažavajući zahtjeve Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG) i međunarodne norme ISO 9001:2015.

Općenito, život u Šibeniku izrazito je ugodan, prije svega zbog blage mediteranske klime, a zatim i zbog brojnih sadržaja koje grad nudi. Danas je Šibenik studentski grad, grad festivala i grad bogatog kulturno-povijesnog nasljeđa. On je grad sa 4 tvrđave, od kojih se na dvije održavaju brojni koncerti a čak dva spomenika su pod zaštitom UNESCO-a.  Svake godine Šibenik postaje domaćin sve većem broju glazbenih festivala, a u samoj blizini grada nalaze se i dva nacionalna parka, Krka i Kornati te prekrasni jadranski otoci i otočići.

Studiraj u Šibeniku!
dekanat@vus.hr
www.vus.hr

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije