Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDANO UPOZORENJE

Strahuje se od tsunamija: Snažan potres magnitude 7.4 pogodio Novi Zeland

Potres
Foto: earthquake.usgs.gov
1/2
18.06.2020.
u 17:03

Nacionalna agencija za upravljanje u hitnim situacijama upozorila je da obalna područja mogu osjetiti jake i neobične struje ili valove.

Snažan potres magnitude 7.4 pogodio je područje 600 kilometara sjeveroistočno od Novog Zelanda. Potres je zabilježen na dubini od oko 33 kilometara, južno od otočja Kermadec.

EMSC je javio da je epicentar potresa udaljen 1079 kilometara od Wellingtona. Ubrzo je objavljeno i upozorenje na opasne tsunamije koji su mogući kao posljedica potresa. 

Nacionalna agencija za upravljanje u hitnim situacijama upozorila je da obalna područja mogu osjetiti jake i neobične struje ili valove.

Naime, u utorak je potres magnitude 5,1 bio na dubini od oko 38 kilometara, a nakon toga su uslijedila još tri slabija potresa, magnitude između 2.9 i 5.1, piše Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije