Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EPICENTAR U MARKUŠEVCU

Potres jačine 3,1 ponovno zatresao Zagreb. Seizmolozi: Bio je umjereno jak

Potres u Zagrebu
Foto: EMSC
1/2
17.06.2020.
u 17:59

- Mislila sam da je prošla "sezona" potresa. Dosta mi ih je - tvitala je jedna korisnica

U 17 sati i 51 minutu seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjereno jak potres s epicentrom u Markuševcu (Zagreb). Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V  (pet) stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Prema dosadašnjim informacijama, potres se osjetio u Zagrebu i široj okolici.

U prvom izvješću EMSC-a navedeno je da je potres bio jačine 2,8 po Richteru, a zatim su podaci revidirani te je objavljeno da se ipak radilo o potresu jačine 2.9. Hrvatska seizmološku služba izvijestila je pak da se radi o potresu jačline 3,1.

Kao što je već postalo uobičajeno nakon potresa na zagrebačkom području, stranice EMSC su ponovno nakratko pale pod velikom navalom dojava zabrinutih građana koji se pitaju do kad će proživljavati ovakve neugodnosti.

- Mislila sam da je prošla "sezona" potresa. Dosta mi ih je - tvitala je jedna korisnica.

- Gdje se više sakriti - pita se druga.

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:20 17.06.2020.

Meni na Banovini su lupala vrata od ormara kad je bio ona veliki potres u Zagrebu, a kako je bilo vama niti ne pomisljam..

ZV
zvonimir13
20:37 17.06.2020.

treba moliti Boga da ne bude jakog potresa kao u 3.mje a ovaj danas i slični su samo upozorenje da smo mali ispod zvijezda.

OK
okvarbudovič
18:04 17.06.2020.

mamu mu j...m.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije