Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVORNICA DUHANA

Što će biti s TDR-om: 'Obećali ste pomoć, jesu li konkretna rješenja na pomolu?'

cigarete, TDR, Ronhill
Foto: Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL
06.09.2020.
u 21:24

Iz PPDIV-a ponavljaju kako bi se zatvaranjem tvornice u vlasništvu BAT-a ugasilo 500-tinjak radnih mjesta

Zaposlenici TDR-a imali su veliku nadu i očekivanja od vašeg posjeta njihovoj tvornici, a sada opet vladaju zabrinutost i strah. Smatramo da zaslužuju znati ima li Vlada namjeru podržati nastavak proizvodnje duhanskih proizvoda u RH kojom će se zadržati njihova radnih mjesta, stoji u otvorenom pismu Sindikata PPDIV, jučer upućenom premijeru Andreju Plenkoviću.

Iz PPDIV-a ponavljaju kako bi se zatvaranjem tvornice u vlasništvu BAT-a ugasilo 500-tinjak radnih mjesta, a posredno i proizvodnja te prerada duhana u Virovitici koja počiva i na velikom broju poljoprivrednika Podravini i Slavoniji.

- Hrvatska nema mnogo proizvodnih pogona u koje se investira, koji povećavaju proizvodnju i izvoz, stoga postupanje Vlade ne smije ostati na obećanju, bez konkretnih poteza - apeliraju, podsjećajući da je premijer prije više od dva mjeseca obećao da će "pronaći okvir i omogućiti zadržavanje radnih mjesta i proizvodnje u TDR-u".

Iz Vladina ureda prije nekoliko su dana kazali kako će na pregovore s BAT-om ići ministar Zdravko Marić. No kad će to biti, ne zna se. Iz Ministarstva financija jučer smo dobili tek neodređen odgovor da će se o nastavku proizvodnje, uvjetima poslovanja i trošarinskom sustavu s BAT-om razgovarati "u rujnu".

 

Ključne riječi

Komentara 12

MA
maliplenk
22:10 06.09.2020.

Nema potrebe za ikakvom proizvodnjom. Još tamo 90ih smo se opredijelili za turizam i život na kredit. Nema potrebe da išta mijenjamo kada nam ovako dobro ide. Pa dok traje i ne dođu neki pametniji na ove prostore. Nas je ionako već manje od 4 milijuna.

DU
Deleted user
23:13 06.09.2020.

Ove godine u Slavoniji je zatvoreno 500 OPGova. Od 2013. do 2017. godine zatvoreno je 24000 OPGova. TDR učinio za njih....što? Molim vas ne dramite.

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
06:01 07.09.2020.

samo malo... Adris grupa proda svoju tvrtku koju novi vlasnik sada zatvara (kupio ju je samo radi tehnologije) i porezni obveznici bi trebali što?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije