Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI DUHANI

U Virovitici i Pitomači urod duhana dobar, počeo otkup virginije

\'podravina-190410- virovitica - viroviticki duhanci ministarstvu vratili vaucere vrijedne vise od 16 milijuna kuna jer im je tvrtka \'Hrvatski duhani\' prije osigurala repromaterijal za duhansku proi
Foto: Dragutin Šantoši
01.09.2020.
u 23:22

Ove su godine Hrvatski duhani povećali otkupne cijene za prve četiri klase duhana kako bi potaknuli kvalitetu, podržali održivost te profitabilnost proizvodnje u slučaju loše proizvodne godine.

U Virovitici i Pitomači Hrvatski su duhani već počeli s otkupom duhana sorte virginia, a za koji dan će i u Kutjevu. Zahvaljujući neprestanom radu agronoma s proizvođačima na pridržavanju agrotehničkih preporuka s ciljem podizanja prinosa i kvalitete, berba za sada "obećava", priopćili su iz te kompanije u sastavu BAT-a, ističući da su na otkupnim mjestima uvedene stroge sigurnosne mjere za proizvođače i zaposlenike u svim fazama otkupa.

Ove su godine Hrvatski duhani povećali otkupne cijene za prve četiri klase duhana kako bi potaknuli kvalitetu, podržali održivost te profitabilnost proizvodnje u slučaju loše proizvodne godine.

- Zadovoljan sam da u ovim okolnostima obilježenima epidemijom COVID-19 i padom gospodarske aktivnosti očekujemo uspješnu proizvodnu godinu, jer uz povoljnije vremenske uvjete i koordinirane agrotehničke aktivnosti možemo očekivati i veći prinos za naše proizvođače - izjavio je Flavio Oliveira, direktor tvrtke.

Tvrdi da će unatoč gospodarskim uvjetima i dalje investirati u proizvodnju duhana i u proizvođače te u siguran otkup ugovorene proizvodnje. U posljednje tri godine s 56 proizvođača potpisani su ugovori za financiranje nabave 50 mehaničkih berača u vrijednosti od 11 milijuna kuna. Ove će godine više od 1000 hektara, odnosno više od jedne trećine površina pod duhanom, biti obrano mehanički.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije