Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varljivo proljeće

Stiže nam još jedna promjena vremena: Pad temperature, obilna kiša, ali i snijeg u nizinama

Od ranih jutarnjih sati u Karlovcu pada gusti snijeg koji je brzo zabijelio prometnice i parkove
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
11.04.2021.
u 09:28

U utorak jače naoblačenje s kišom, u gorju i snijegom, a uz osjetan pad temperature, snijega može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar

U Hrvatskoj će danas biti umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice je moguća kiša ili pljuskovi, osobito na sjevernom dijelu Jadrana te u Gorskome kotaru i Lici.  Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 °C. Toplo će biti i u ponedjeljak, a najviša dnevna temperatura bit će većinom između 15 i 20 °C. U većini predjela djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. No, utorak nam donosi još jednu neugodnu promjenu vremena.

"U nedjelju i ponedjeljak će, uz južinu, mjestimice pasti malo kiše, većinom u gorju i na sjevernom Jadranu. Glavnina oborine, lokalno i obilne, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, stiže u utorak. U gorju će većinom padati snijeg, koji je moguć i ponegdje u nizinama. Vjetar će okrenuti na sjeverni, na Jadranu buru, pa će i zahladnjeti. Uz stabilizaciju atmosfere oborine će stati, naoblaka se raskinuti i temperatura rasti. No sredinom sljedećega tjedna jutra će mjestimice na kopnu opet biti hladna.", sažeta je tjedna prognoza Tomislave Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a za HRT.

U ponedjeljak još južina pa u utorak opet promjena

"Jugozapadnjak će u unutrašnjosti još puhati u ponedjeljak, donoseći promjenjivu naoblaku, malo kiše i još toplije vrijeme. U utorak jače naoblačenje s kišom, u gorju i snijegom, a uz osjetan pad temperature, snijega može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. U srijedu smirivanje, potkraj dana i kidanje naoblake, na istoku još uz oborine. Na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s kišom većinom na sjeveru. U utorak oblačnije uz čestu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti posebno izraženi na sjeveru. Umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno, u utorak će okrenuti na buru, najprije na sjeveru, te će se do kraja dana proširiti duž obale.", prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Video: Hladna fronta napravila je pravu zimsku idilu u Otočcu: Pogledajte bajkovite prizore!

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
12:23 11.04.2021.

Šta radi globalno zatopljenje pa sve je toplije

SI
sisavac
08:12 12.04.2021.

mi smo očito oni otoci u kojima je u tijeku zahladnjenje, svugdje drugdje je sve toplije. i kod nas je, eto, vakula će opet godinu okarakterizirati kao iznadprosječno toplu, najtopliju od 1908.-e godine... a mi počeli nositi jakne i u petom mjesecu, nikad više nismo rušili šume i nikad više nismo trošili plin za grijanje. u ljeti ako ćemo imati 2 tjedna u komadu vruća i suha, bit će to jack pot!

YU
YugoGVXnostalgiCharger
07:48 12.04.2021.

Sve je to normalno, u skladu s ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije