Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZIMA U PROLJEĆU

Snijeg u Splitu u travnju padao četvrti put u povijesti mjerenja

Split: Jak snijeg zabijelio Split i okolicu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/5
07.04.2021.
u 10:26

U Splitu je od 1949. godine, otkako se mjere oborine, snijeg u travnju padao dva puta 1969. godine te jedanput 1992. godine

Snijeg koji je u noći s utorka na srijedu padao u Splitu četvrti je put padao u travnju u 70 godina, koliko se mjere oborine, a posljednji put to se dogodilo 1992. godine, doznaje se u splitskom uredu Državnoga hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Dežurni sinoptičar u Državnome hidrometeorološkom zavodu u Splitu Ranko Ševeljević rekao je u srijedu za Hinu da je u Splitu od 1949. godine, otkako se mjere oborine, snijeg u travnju padao dva puta 1969. godine te jedanput 1992. godine. Tako je snijeg koji je sinoć padao u tom gradu četvrti u travnju u povijesti mjerenja.

Po njegovim riječima, jučer je u Kninu izmjereno osam centimetara snijega, što je rekord u tom gradu u kojem je u povijesti mjerenja snijeg u travnju padao osam puta.

Dodao je kako je jučerašnja visina snijega od jednog centimetra u Šibeniku rekordna jer se u povijesti mjerenja još nije dogodilo da u travnju u tom gradu snijeg dostigne jedan centimetar.

Split: Jak snijeg zabijelio Split i okolicu
1/13
Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:45 07.04.2021.

ma rastopio se za 2 sata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije