Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
video intervju

Srpski novinar objavio razgovor sa zarobljenim Amerikancima: 'Ukrajina je agresor, Rusi nisu ubili niti jednog civila'

HelmCast/YouTube
18.06.2022.
u 15:00

Andy Huynh i Alexander Druek bili su dio Oružanih snaga Ukrajine i smatraju se prvim Amerikancima koji su zarobljeni u Ukrajini od kako je 24. veljače započela ruska invazija na Ukrajinu.

Poslije nedavnog intervjua s zarobljenim Hrvatom, koji se borio na strani Ukrajine, danas je srbijanski novinar Miodrag Zarković objavio na svome Youtube kanalu i intervju koji je vodio s dvojicom zarobljenih američkih plaćenika, Andy Huynh i Alexander Druek, koji su prije nekoliko dana zarobljeni kod Harkova od strane ruske vojske. Njih dvojica bili su dio Oružanih snaga Ukrajine i smatraju se prvim Amerikancima koji su zarobljeni u Ukrajini od kako je 24. veljače započela ruska invazija na Ukrajinu.

U intervjuu je Druek rekao kako je među stranim vojnicima na strani Ukrajine bilo najviše Amerikanaca, Britanaca, Kanađana, Brazilaca i Finaca kao i da su postojale tri satnije stranaca ali da ne zna njihov točan broj. Govoreći o tome kako je otišao u Ukrajinu kazao je kako je u SAD-u čuo za formiranje legije stranaca za obranu Ukrajine te da je poslije boravka u Lavovu poslan u Harkov odakle je otišao na prvu crtu bojišnice gdje je i zarobljen. Kazao je srbijanskom novinaru kako je trebao biti u izviđačkom timu koji radi s dronovima i postavlja mine ali da je na kraju završio u raketnoj grupi. Čuo je i da su nedavno trojica stranih plaćenika, koje je zarobila ruska vojska, osuđeni na smrt, te da je svjestan kako postoji mogućnost da se to i njemu dogodi.

Po riječima Drueka on u Ukrajinu nije došao radi novca, a kazao je i kako je tijekom zatočeništva shvatio da do sada nije znao cijelu priču jer mediji u SAD-u govore kako je Rusija agresor. Stoga je i pomislio kako narodu Ukrajine treba pomoć ali i da je od kako je zarobljen shvatio da to nije tako te da je u Donbasu zapravo Ukrajina agresor. Kazao je i kako nije vidio niti jedan ruski napad na civile kao i da nije vidio niti jednog nacista, a da je jedan kukasti križ vidio samo na jednom drvetu. Rekao je i kako je tijekom boravka u zatvoru pretučen par puta ali i da to razumije jer je rat.

Govorio je i Andy Huynh koji je rekao kako se poslije dolaska u ukrajinsku legiju stranaca razočarao jer je tada shvatio kako su loše opremljeni. 

Komentara 6

ZD
zdenkoj
15:20 18.06.2022.

Ako kaže srbijanski novinar istina mora da je.

BU
Budni
15:08 18.06.2022.

A zna se da Srbi lažu,a ovaj takozvani novinar jako! Pa oni su iskrivili i svoju povijest a kako neće tuđu!

GE
generacija57
15:19 18.06.2022.

Koja budal.. kako možeš biti agresor u svojoj zemlji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije