Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala svadba

Srpkinja i Crnogorac rastali se nakon samo tri sata zbog pjesama

Foto: Shutterstock
1/3
23.09.2019.
u 20:07

Svadba je u Nikšiću bila vesela sve do trenutka kada su emocije nadvladale racionalnost

Koliko je netrpeljivosti između Srba i Crnogoraca, govori i slučaj vjenčanja u crnogorskom gradu Nikšiću između Crnogorca i Srpkinje koje je prekinuto zbog izvedbe pjesme “Srpkinja je mene majka rodila”, i to unatoč tomu što su uoči svadbe mladenci dogovorili da veselje prođe bez nacionalističkih pjesama. U Nikšiću se priča da su novopečeni bračni partneri svoj brak razvrgnuli nakon samo tri sata, no to nije potvrđeno Novostima koje su prve donijele priču.

Svadba je u Nikšiću bila vesela sve do trenutka kada su emocije nadvladale racionalnost. Sve je išlo uobičajeno, no punica je tri puta od benda tražila pjesmu “Srpkinja je mene majka rodila”, što je izbacilo iz takta svekra.

– Dosta tih pjesama, ovo je Crna Gora – upozorio je svekar, nakon čega je mladenkin brat uzeo sestru za ruku i izveo je sa svadbe.

“Hvala, prijatelji”, rekao je prije nego što su otišli. Nesuđeni svekar potom je iščupao glazbenicima kabele iz utičnica govoreći: “Vi ste za sve krivi!”, na što mu je pjevačica odgovorila kako oni pjevaju ono što gosti naruče. Društvenim mrežama brzo se proširila vijest, ali i drugačija verzija uzvanika prema kojoj je mladoženja bio taj koji je prvi napustio svadbu nakon što Srpkinja i Crnogorac rastali se nakon samo tri sata zbog pjesama je prije još jedan gost naručio istu pjesmu.

Kada se ni poslije sat vremena mladoženja nije vratio, mlada je odlučila prekinuti veselje, nakon čega je svekar iščupao kabele glazbenicima. Nesretna mladenka tada je pobjegla do obližnje crkve svetog Vasilija Ostroškog, gdje je sjela na stepenice i dugo oplakivala propali svadbeni dan kojem se samo nekoliko sati prije radovala. Nikšićani vjeruju da će ljubav ipak nadvisiti podjele i da će njih dvoje u budućnosti zajedno graditi sreću.

Nažalost, priča o ovo dvoje mladih samo je jedna u nizu stotina njih kojima je politika odredila sudbinu. Naime, danas je u Crnoj Gori, u što se uvjerio i reporter Večernjeg lista za vrijeme boravka u toj zemlji, društvo duboko podijeljeno te u neke kafiće i restorane u koje dolaze Srbi ne dolaze Crnogorci i obratno.

Ključne riječi

Komentara 38

MA
Marinko2
21:14 23.09.2019.

Hvala dragome Bogu sto smo mi Hrvati prihvatili cajke pa nije bas tako lako da dodje do takvih tragicnih situacija

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
21:06 23.09.2019.

"bio taj koji je prvi napustio svadbu nakon što Srpkinja i Crnogorac rastali se nakon samo tri sata zbog pjesama je prije još jedan gost naručio istu pjesmu." !?!? Čitate li vi prije nego objavite...

JU
jurica
22:04 23.09.2019.

Radi se o staroj narodnoj pjesmi, koja ne vrjedja nikoga. A oni se rastali ko zna zbog cega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije