Naslovnica Vijesti Svijet

Srbija uskoro uvodi doživotnu kaznu: Ako može Njemačka, može i Srbija

Aleksandar Vučić je rekao da očekuje podršku EU-a u pooštravanju kaznenih zakona.
14. ožujka 2019. u 11:33 9 komentara 647 prikaza
Zatvor
Foto: Reuters/Pixsell

Prema riječima predsjednika Srpskog udruženja za kaznenopravnu teoriju i praksu Stanka Bejatovića Srbija bi mogla uvesti kaznu doživotnog zatvora, donosi N1.

Milorad Dodik otvara prostor Srbiji Vlada RS blokirala povezivanje plinovoda BiH i Hrvatske

Također je rekao da će svaki osuđenik imati mogućnost nakon 25 godina provedenih iza rešetaka napisati molbu o kojoj će nadležni sud odlučiti hoće li ju ispuniti ili ne.

- Uvjetni otpust bit će mogućnost, a ne obaveza. To je međunarodni standard - rekao je profesor Bejatović za srpski list.

Aleksandar Vučić najavio je pooštravanje sankcija za kaznena djela i uvođenje doživotnog zatvora za najteža kaznena djela.

vojska Srbija Nepredvidiva situacija Zapovjednik Vojske Srbije ne isključuje mogućnost vojne reakcije na Kosovu

Srpski predsjednik je na press konferenciji rekao da očekuje potporu EU za oštrijom domaćom kaznenom politikom rekavši da - ako Njemačka može imati kaznu doživotnog zatvora, zašto je ne bi mogla imati i Srbija -

Uhitili je zbog vožnje u pijanom stanju, evo što je napravila policajcima

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  čovjek se ponekad zapita zašto su uopće ukinute doživotne kazne, u društvu koje klizi u nasilje, smanjuju se kazne za teške zločine... kako dostojno obeštetiti žrtvu koju je neki zločinac, krvolok, ubio? ima li ičeg pravednijeg od toga da se ... prikaži još! počinitelja takvog zlodjela liši njegovog života? on je samim time što je nekog ubio sam sebi odrekao bilo kakvo ljudsko pravo. 'Hang 'Em High'!

 • Avatar Le-Freak
  Le-Freak:

  Oni su dozivotno ono sto su. Tu im nitko nemoze pomoci.

 • herold:

  Jel to ovaj Vučić sada i ministar sudstva? Svud gura svoj Nos gdje mu nije mjesto. Šta briga EU što se oni tamo svakodnevno upucavaju. Pregovori srbije sa EU o članstvu su prekinuti jer Srbija stano maltretira Kosovo i ne želi ga priznati