Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponos srbije

Srbija kreće u veliko naoružanje, Vučić najavio: Od Turske kupujemo moćne Bayraktare

Aleksandar Vučić na konferenciji najavio svoju kandidaturu za predsjednika Vlade Srbije
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
1/4
10.04.2022.
u 12:01

Vučiću je u planu kupiti i 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale"

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić sinoć je, nakon završene vojne vježbe Vojske Srbije s bojevim gađanjem “Vatreni štit 2022”, izjavio da je vojska sada mnogo snažnija. Usput je najavio nabavku turskih borbenih bespilotnih letjelica, prenosi Tanjug.

- Tražio sam u razgovoru od prije dva dana od predsjednika Turske Erdogana ‘Bayraktare’ i dobio obećanje da ćemo ih preko reda moći kupiti i uvrstiti u oružje Vojske Srbije - rekao je Vučić.

Najavio je i da će u utorak ili srijedu biti predstavljeno novo naoružanje koje će biti do sada najmoćnije oružje koje će Srbija posjedovati.

- Dobrodošli ste vidjeti ponos srpske vojske - rekao je Vučić ne želeći precizirati o kom naoružanju je riječ.

Na pitanje kako komentira to što francuski mediji prenose da je Srbija zainteresirana da kupi 12 novih borbenih aviona tipa “Rafale”, Vučić je rekao da već godinu dana o tome s njima pregovara. Dodao je i da se “razgovara i o trećoj varijanti, takozvanoj kombiniranoj lovačko-bombarderskoj avijaciji”.

Komentara 155

BE
bezvrijedanyugodinar
12:24 10.04.2022.

Dobrodošli ste vidjeti ponos srpske vojske" - rekao je Vučić i predstavi novi IMT sa kabinom i pogon na sva četri kotaća, maksimalne brzine 40 km /h🤣

MI
Mislav28
12:18 10.04.2022.

Od kud Srbiji 3 milijarde eura za nove rafale, toliko ne vrijedi mu cijeli Beograd. Prodaje maglu svojem naivnom siromašnom narodu, kao bit ćemo jači od Hrvatske.

DU
Deleted user
12:45 10.04.2022.

Turci se polako ali sigurno vraćaju na Balkan, kao i obično podmite Srbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije