Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaju više vožnje za manje novca

Splitski taksisti na rubu živaca: Povraćaju po autu, vrijeđaju. Kakvi su nam turisti i zaslužuju da ih se odere

Split: Nakon završetka Ultre taksisti su imali pune ruke posla
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/2
10.07.2023.
u 07:28

Kažu taksisti i kako su klijenti naučili na brojne lukavštine kako bi prošli povoljnije

Splitski taksisti žale se na turiste, ali i na svoje šefove. Kažu kako zbog nekih poteza svojih kompanija sad imaju više vožnje za manje novca. Ove sezone, govore za Dalmaciju danas manje je ljudi, turista, tako im se čini na cesti, a više je taksista. U četvrtak u 17 sati na Poljudu je zakazano prosvjedno okupljanje taksista.

VEZANI ČLANCI:

"Prošle godine minimalna cijena bila je 38 kuna?! Da ne govorim da nam za tu cijenu sjednu četiri 'mazguna' koje još vozimo na različite adrese. Vozimo od vrata do vrata za 0,80 eura po osobi'", ispričali su za Dalmacija Danas.

"Neki dan prihvatio sam vožnju koja je trebala iznositi šest eura nakon što sam izračunao da će mi ostati oko euro i pol, ali na kraju je aplikacija izbacila iznos od 5,2 eura i tako mi izbila praktički cijelu zaradu'", žali se jedan od vozača.

Kažu sugovornici i da su klijenti naučili brojne lukavštine kako bi prošli povoljnije. Naručuju jeftiniju varijantu, a onda se pojave s dvije-tri goleme torbe svaki, naručuju lokacije do granice jeftinijih, a onda traže 'još samo tih 500 metara'. Naručuju taksi u kružnom toku, povraćaju po autu, vrijeđaju, a onda nam daju lošu ocjenu... Još nam je dobro kakve goste imamo", samo su neki od slučajeva s kojima se susreću taksisti na cesti.

"Auti su nam katastrofa, gume ćelave, a da ne pričamo kako izgledaju vozači nakon smjene od deset sati! Ovo smo zamislili kao dodatan posao, ali sad je rudarenje. Vožnja od Splita do aerodroma ne smije biti sto eura, to se slažemo, ali ne može biti ni dvadeset! Država nas ne štiti", dodali su.

Video: Sve luđe od luđeg: Električnim romobilom pretjecao automobil

Komentara 11

LL
lijepa_li si
08:09 10.07.2023.

pa da, u moru dobrih i odličnih vijesti, dogodovština, nužno je istaknut negativnost!

FR
FranjoTT
07:42 10.07.2023.

Kada ih neće biti budete kukali kako vam je loša sezona, nemate od čega preživjeti. Kažete lukavi su turisti da bi uštedili, pa normalno kada derete kao majmuni ono 900 eura za 5 km. Evo danas i beach barovi sa lošom plažom deru 3 eura kavu i 5 eura pivo i onda kuka kako nema posla, pa tko bi ti tamo sjeo za to što nudiš, imati ćete svi akcije uskoro jer turista ima puno manje i to je činjenica.

PR
pravednik2
09:56 10.07.2023.

Odlučili, da im je taksi voziti najbolji posao, pa se žale- "taksisti". Konobari su vrlo traženi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije