Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STUDENTSKI ŽIVOT

Split: U subotu prosvjed zbog zatvaranja menze 'Indeks'

13.11.2008.
u 17:00

SPLIT – Nezadovoljni zbog zatvaranja jedine menze u središtu grada, studentskog restorana “Indeks” u Svačičevoj ulici, studenti Sveučilišta najavili su prosvjed za subotu u 12 sati ispred Indeksa. Naglašavaju kako je otvaranjem nove menze na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu na Visokoj, zatvoren “Indeks”, jedini studentski restoran u gradu.

To je sve studente čiji se fakulteti ne nalaze u kampusu dovelo u vrlo tešku situaciju, jer veliki im je problem to što do kampusa ili Spinuta moraju izgubiti najmanje pola sata.

Ponukani svakodnevnim upitima studenata glede Indeksa koji je studentima prestao davati tople obroke i najavama subotnjeg prosvjeda, javnosti se obratio Studentski centar Split.

Prema navodima njegove ravnateljice Gordane Raos, Studentski centar je temeljem pravomoćne i ovršne odluke Općinskog suda Split bio dužan prostor restorana “Indeks” dati u suposjed vlasnicima kojima je ta imovina bila oduzeta nacionalizacijom.

Studenstki centar poduzeo je sve da restoran zadrži radi pružanja usluge prehrane studentima, međutim morao je poštovati pravomoćnu sudsku odluku.

Interes Studentskog centra je, napominje njegova ravnateljica, u cijelosti istovjetan interesima studenata pa se ulažu maksimalni napori kako bi im se osigurala što dostupnija i kvalitetnija prehrana.

U svakom objektu unutar kampusa otvoren je novi studentski restoran koji zadovoljava sve standarde, pa čak i veće.

Produženo je radno vrijeme i pojačan kapacitet rada u restoranima Studentskog centra, u Hostelu na Spinutu, na Ekonomskom, Građevinsko-arhitektonskom i Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Ravnateljica Raos tvrdi da u vezi sa zatvaranjem Indeksa nije riječ o samovolji Studentskog centra, nego izvršenju sudske odluke.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije