Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Split: U subotu prosvjed zbog zatvaranja menze 'Indeks'

13. studenoga 2008. u 17:00 16 prikaza

SPLIT – Nezadovoljni zbog zatvaranja jedine menze u središtu grada, studentskog restorana “Indeks” u Svačičevoj ulici, studenti Sveučilišta najavili su prosvjed za subotu u 12 sati ispred Indeksa. Naglašavaju kako je otvaranjem nove menze na Građevinsko-arhitektonskom fakultetu na Visokoj, zatvoren “Indeks”, jedini studentski restoran u gradu.

To je sve studente čiji se fakulteti ne nalaze u kampusu dovelo u vrlo tešku situaciju, jer veliki im je problem to što do kampusa ili Spinuta moraju izgubiti najmanje pola sata.

Ponukani svakodnevnim upitima studenata glede Indeksa koji je studentima prestao davati tople obroke i najavama subotnjeg prosvjeda, javnosti se obratio Studentski centar Split.

Prema navodima njegove ravnateljice Gordane Raos, Studentski centar je temeljem pravomoćne i ovršne odluke Općinskog suda Split bio dužan prostor restorana “Indeks” dati u suposjed vlasnicima kojima je ta imovina bila oduzeta nacionalizacijom.

Studenstki centar poduzeo je sve da restoran zadrži radi pružanja usluge prehrane studentima, međutim morao je poštovati pravomoćnu sudsku odluku.

Interes Studentskog centra je, napominje njegova ravnateljica, u cijelosti istovjetan interesima studenata pa se ulažu maksimalni napori kako bi im se osigurala što dostupnija i kvalitetnija prehrana.

U svakom objektu unutar kampusa otvoren je novi studentski restoran koji zadovoljava sve standarde, pa čak i veće.

Produženo je radno vrijeme i pojačan kapacitet rada u restoranima Studentskog centra, u Hostelu na Spinutu, na Ekonomskom, Građevinsko-arhitektonskom i Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Ravnateljica Raos tvrdi da u vezi sa zatvaranjem Indeksa nije riječ o samovolji Studentskog centra, nego izvršenju sudske odluke.

Dinamo i Rijeka sastali se u 24. kolu HT Prve lige
NAZIVAJU GA BJEGUNCEM
Zoran Mamić zbog ovoga nije dobio državljanstvo u UAE? 'Osjetljivi su na to!'
Nikša Bratoš
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Nikša Bratoš pružio pogled iza scene velike glazbene karijere i otkrio kako se živi od glazbe u Hrvatskoj