Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tučnjava u Splitu

'Skupljaju lajkove, čak su za petak dogovorile revanš'

Tučnjava u Splitu
Foto: scrennshot
1/5
31.01.2018.
u 20:05

Protiv obiju maloljetnica policija je podignula optužni prijedlog Prekršajnom sudu. Obavijestit će se i Centar za socijalnu skrb

“Fala svima koji su me bodrili”, napisala je na Instagramu pobjednica dogovorene tučnjave dviju splitskih srednjoškolki, čija je snimka osvojila internet i zgrozila javnost, prije no što ju je pokupila policija i zajedno s roditeljima je odvela na informativni razgovor.

Protiv obiju maloljetnica, jednoj je 15, a drugoj 16 godina, policija je nakon kriminalističkog istraživanja podignula optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Također, o događaju će biti upućena i pisana obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb.
Policija nastavlja kriminalističko istraživanje s obzirom na to da je barem 150 učenika pratilo tučnjavu, navijalo i snimalo ih.

Međutim, o dogovorenim tučnjavama splitskih srednjoškolaca o kojima čitav grad nakon objavljene snimke govori u splitskoj Policijskoj upravi ništa nam nisu željeli reći tvrdeći da ne smiju davati informacije s obzirom na to da su u pitanju maloljetnici.
Međutim, pouzdano znamo da su im već u utorak građani dojavili da je za 14 sati najavljena tučnjava učenika u Solinskoj ulici te su izašli na teren, no nisu zatekli nikoga. 


Foto: scrennshot

Sve je bilo na Instagramu, stranica splitske.cipe (cipačina ili cipa znači tučnjava) imala je više od 15 snimaka dogovorenih tučnjava, svaka je pregledana nekoliko tisuća puta i imaju na stotine komentara. Nisu njih dvije ni prve ni jedine djevojke koje su se potukle. Tuku se iz istog razloga kao i muški, da bi bile popularne face, skupljaju lajkove – doznajemo pred jednom od splitskih srednjih škola. Stranica je ugašena, ali ne sumnjaju da će dogovorenih tučnjava biti i dalje.


– Njih su dvije skroz lude, dogovorile su revanš za petak, a sad kad ih je pokupila policija, tko zna kako će to završiti. Neki govore da će ih poslati u dom. Jučer je trebala biti tučnjava, ali došli su specijalci – kažu oni bolje upućeni.

Neki se zgražaju, neki se čude, neki otvoreno odobravaju, ali svi gledaju i komentiraju.
Centar za socijalnu skrb nije imao informacije o dogovorenim tučnjavama, u školama također za to ne znaju, policija šuti, a zgranuti roditelji najviše su šokirani. Sada kad se sve zna nitko više nema pravo zatvarati oči.

 

Komentara 61

BF
bf2
21:03 31.01.2018.

buduće samohrane majke-socijalni slučajevi...

JU
juma
20:23 31.01.2018.

Nije postena tuca, jer nisu ista kategorija. Jedna je barem poluteska, a druga otprilike polusrednja.

DU
Deleted user
20:19 31.01.2018.

Iznenađen sam kako specijalisti Večernjeg lista nisu maloljetnicama savjetovali svoje "djelovanje" nastaviti u Njemačkoj ili Irskoj uz napomenu kako se takav "rad" tamo posebno dobro nagrađuje!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije