Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pernaru zbog objave o Hanžekoviću Facebook blokirao profil

Ako je Hanžeković mogao biti satiričan na naš (blokirani) račun, ne vidim razloga zašto se mi ne bismo smjeli koristiti crnim humorom na njegov račun', napisao je Pernar.
29. siječnja 2018. u 12:41 69739 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ Facebook
Pogledajte galeriju 1/9

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar požalio se da mu je Facebook blokirao profil na jedan dan i to zato što je pisao o Marijanu Hanžekoviću

Marijan Hanžeković u zagrebu Marijan Hanžeković preminuo je u 66. godini

Podsjetimo, poznati zagrebački odvjetnik preminuo je jučer u 66. godini života. 

– Dragi prijatelji, profil mi je blokiran, ali koristim se zato drugim koji nije (upravljam stranicom s više profila). Uglavnom, ne mogu slati ni primati poruke na svoj profil 24 sata, a objavu u kojoj sam cinično parafrazirao Hanžekovićevu izjavu “da su na vrijeme plaćali račune ne bi bili ovršeni”, Facebook je uklonio!

Ako je Hanžeković mogao davati satirične izjave na naš (blokirani) račun, ne vidim razlog zašto se mi ne bismo smjeli koristiti crnim humorom na njegov račun – napisao je Pernar. 

 

 

Reformisti: Pozivamo Pernara da se ispriča

Zagrebački Reformisti danas su oštro osudili izjave čelnika i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je na svom Facebook profilu jučer izražavao radost zbog smrti odvjetnika i poduzetnika Marijana Hanžekovića te su ga pozvali da se ispriča.

"Zalaganje za vladavinu prava i odgovornost za izgovorenu ili pisanu riječ nisu odlike kojima se i dosad mogao podičiti u svom javnom djelovanju saborski zastupnik Živog zida iz Zagreba Ivan Pernar.  No, posljednje naslađivanje, uz krajnje neprimjerene epitete za umrlu osobu, najgori je primjer negativne političke komunikacije koji smo dosad doživjeli. Vjerujemo da će ovakav izričaj trajno negativno obilježiti gospodina Pernara prvenstveno kao čovjeka, a onda i kao političara", stoji u priopćenju Reformista.

Saborski zastupnik, ističu, kao javna osoba izabrana od naroda trebao bi biti primjer dosega najviših civilizacijskih vrijednosti koji isključuje javno naslađivanje nad nečijom smrću. "Temeljni uvjet za razvoj civilnog društva proizlazi iz načela slobodnog dijaloga. To nikako ne znači i zlouporabu slobode izgovorene riječi, a u ovom slučaju i krajnji neukus koji može i mora izazvati zgražanje i osudu. Pozivamo gospodina Pernara kao javnu osobu da se ispriča javnosti za neumjesne izjave i da zatraži oprost od obitelji Marijana Hanžekovića", stoji u priopćenju.

Hanžeković je, ističu Reformisti, imao važnu ulogu u društvu te je kao javna osoba bio podložan i javnim pohvalama i simpatijama, ali i kritikama. "No, svaka umrla osoba zaslužuje pijetet i sućut obitelji. To je svevremenska ljudska vrijednost, a politika lišena takvih vrijednosti bezvrijedna je politika", poručuju u priopćenju.

Kolinda Grabar-Kitarović državni vrh izrazio sućut Grabar-Kitarović: Marijan Hanžeković bio je i ugledni odvjetnik i humanist Marijan Hanžeković Odlazak Marijana Hanžekovića Nakon sukoba s ocem svoj imperij je počeo graditi od ništice Zgrada EPH u Koranskoj ulici Nisu utvrđene nepravilnosti Odbačena kaznena prijava protiv Hanžekovića i Pavića zbog preuzimanja EPH
Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice