Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNIMALI MOBITELIMA

Splićanke se mlatile na ulici: 'Ponesite si pivo i gledajte tučnjavu'

Foto: screenshot/youtube
30.01.2018.
u 19:15

Oko 150 učenika navija i snima, s nebodera snimaju i odrasli. Nitko nije prekinuo nasilje

Šokantna snimka dvije vrlo mlade djevojke, splitske srednjoškolke koje se bezočno mlate i tuku šakama na ulici, a rulja vršnjaka bučno navija i snima ih mobitelima, kruži internetom. 

Sa slučajem je upoznata i policija.

Prekršajno prijavljene maloljetnice

Splitska policija podnijela je u utorak popodne Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv dviju maloljetnica (16 i 17) koje su se potukle pred skupinom maloljetnika, koja je navijala i snimala tučnjavu. O prekršaju će biti poslana i pisana obavijest mjerodavnome Centru za socijalnu skrb, a policija će nastaviti kriminalističko istraživanje kako bi utvrdila na kojim se mjestima događaju učeničke tučnjave i tko sve u njima sudjeluje.

Razgovaraju i s ostalim sudionicima, svjedocima događa kojih je, prema informacijama s Facebooka, bilo oko 150! Zakon o prekršajima  (čl. 6) predviđa da se osobe koje se na javnom mjestu ponašaju na naročito drzak način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir kazne novčanom kaznom u visini do 350 DEM ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana 

Navijali i snimali

Nitko nije razdvajao djevojke u klinču, navijali su i snimali ih. Policija još ne potvrđuje, ali tučnjava je, tvrde anonimno splitski srednjoškolci, najavljena dan prije na Instagramu.

– Jedna od njih napisala je da ljudi dođu u Ličku ulicu, da je to dogovoreno i da će se njih dvije tući. Napisala je "lajkajte, zovite i druge, donesite pivo, ova druga dobit će batine" i tako... – doznali smo od splitskih tinejdžera od kojih je velik dio također šokiran i tučnjavom i snimkom. Međutim, u splitskoj policiji kažu da tek trebaju utvrditi što je prethodilo tučnjavi, jesu li se njih dvije posvađale i potukle ili je po srijedi nešto drugo.

Najgore je što ima kadrova snimljenih s nebodera koje su vjerojatno snimali odrasli pustivši djecu da se mlate. Ipak, normalna većina se zgraža.

"Želim podijeliti s vama novi trend među našom djecom koju možete vidjeti na Instagramu ili doznati kada se sljedeći event takve vrste organizira. Znam da je ovoga uvijek bilo, ali kad sam vidjela snimku s vrha zgrade, na kojoj se vidi više od 150 djece koja gledaju organiziranu tučnjavu ovih dviju djevojaka, jednostavno mi se smučilo. Toliko velik broj klinaca, djeca na haubi auta, nitko ne pokušava spriječiti dogovoreni fight club. Ovaj je bio dogovoren iza podne, već sljedeći je bio najavljen kraj Ekonomske škole prije velikog odmora. Ovo je jako ružno i tužno, zato sam i poslala objavu" napisala je na Facebooku jedna zabrinuta majka.

Ante Bjažević, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, također je šokiran, kaže da u Splitu nikada ranije nisu imali saznanja o dogovorenim tučnjavama srednjoškolaca, a kamoli srednjoškolki.

– Prevencija nam zakazuje na svim razinama. Tako to počinje, s odobravanjem nasilja u mladosti, a kada stupe u brak i imaju djecu, nasilno se ponašanje multiplicira. Imamo veliki problem! – poručio je Bjažević.

Ključne riječi

Komentara 212

DU
Deleted user
11:04 30.01.2018.

Mladi se pripremaju za prihvacanje istanbulske konvencije...visok sam 190 cm i imam cca 100 kilograma...neki dan sam se osjetio ugrožen osobom koja je izgledala kao žena, imala je cca 50 kila i 160 cm, da li je žena to nisam mogao znati jer se nije tako predstavila a ne smijem imati pretpostavke na temelju izgleda...krivo me pogledala i potegnuo sam ju šakom da me ne siluje...policija je napravila zapisnik gdje sam se predstavio kao maloljetna djevojka jer se svaki ponedjeljak upravo tako osjecam...otpratili su me doma da mi se ništa ne dogodi i nju/njega odveli sucu sucu.

GU
General_U
11:22 30.01.2018.

dobro je to, bit će gadno kad počnu rafalati ka ameri...

IL
ilijan
11:14 30.01.2018.

Bilo je toga i u moje vrijeme, samo mediji su imali pametnijeg posla tako da nije bilo medijski popraćeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije