Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐU NJIMA TROJE DJECE

Spašeno osam osoba kod Cresa: Bura i valovi nosili ih na hridi i potopili im brodicu

Policija i vatrogasci pomogli stradalima na moru
Foto: PU Primorsko-goranska
1/4
30.08.2021.
u 14:45

Kako navode iz policije, prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba ni onečišćenja mora

Brodica, na kojoj je bilo osam osoba, ostala je bez pogona jučer u jutarnjim satima u akvatoriju otoka Cresa te su je jaka bura i valovi nekontrolirano nosili prema hridima.

Interveniralo je policijsko plovilo Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka. Posada je uočila brodicu koja je već udarala u hrid. Jedna osoba bila je u moru, a nekoliko njih na obali. Na mjesto događaja stiglo je i plovilo ''Sea help'', no zbog loših vremenskih uvjeta nijedno plovilo nije moglo pristati uz obalu i preuzeti osobe ni otegliti nasukanu brodicu.

Zapovjednik policijskog plovila uz pomoć brodskog razglasa uspio je kontaktirati osobe na obali te je utvrđeno da se na obali ipak nalaze sve osobe s brodice, uključujući i onu koju su uočili u moru prilikom dolaska u uvalu Lukovac. Riječ je o osam hrvatskih državljana, od kojih je troje djece, navodi Policijska uprava primorsko-goranska. 

Osobama se nije moglo prići s morske strane pa su pozvani vatrogasci DVD-a Cres koji su ubrzo stigli u uvalu Lukovac. Uspjeli su ukrcati osobe u vozila i odvesti ih do prostorija DVD-a Cres, odakle su se uputili na otok Krk, gdje su smješteni.

Kako navode iz policije, prilikom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba ni onečišćenja mora. Brodica se nasukala na hridi i potom potonula te će u dogledno vrijeme biti organizirano njezino vađenje.

VIDEO Autobus se zapalio kod MSU: Putnici izašli iz vozila, a gusti dim širio se Avenijom

Komentara 2

KO
Kott
15:36 30.08.2021.

Bura je bila najavljena. Svejedno, išli se malo provozati. Jako su pametni!

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
14:58 30.08.2021.

Biseri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije