Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Snimka koja ledi krv u žilama! Pogledajte uličnu borbu za Harkiv: 'Ovo je kao u filmu'

A Ukrainian service member is seen at a check point in Zhytomyr
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
1/5
28.02.2022.
u 09:15

Ukrajinci su pružili strašan otpor i na kraju uspjeli obraniti grad

Ukrajinske snage u nedjelju su se borile s ruskim vojnicima na ulicama Harkiva, grada na sjeveroistoku Ukrajine, rekao je regionalni guverner Oleg Sinegubov. Od ranoga jutra snažne eksplozije odjekivale su tim drugim najvećim ukrajinskim gradom.

Ruske snage pogodile su plinovod, a tijekom noći pogođena je i zgrada od devet katova, navodi BBC koji citira ukrajinsku državnu agenciju.

"Laka vozila ruskog neprijatelja upala su u Harkiv, uključujući gradsko središte", rekao je u nedjelju regionalni guverner Oleg Sinegubov i dodao. "Ukrajinske oružane snage uništavaju neprijatelja. Upozoravamo civile da ne izlaze", dodao je.

U Harkivu je u nedjelju bila oglašena zračna opasnost, a prema informacijama tamošnjih medija, vodile su se teške  i iscrpljujuće borbe unutar grada. Pojavile su se i snimke obrane Harkiva, a na društvenim mrežama ljudi pišu: "Ovo je kao u filmu."

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako su Ukrajinci na ulici branili Harkiv

Ipak, Ukrajinci su pružili strašan otpor i u konačnici uspjeli obraniti grad. To je potvrdio i bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba.

"Potvrđeno je. Obranili smo grad! Opet je naš. Nešto Rusa bježi pješice, neka safari počne", napisao je bivši ukrajinski veleposlanik u Austriji Oleksander Ščerba na Twitteru.

Vanjskopolitički reporter Sky Newsa John Sparks istaknuo je kako je riječ o gradu udaljenom samo 50 kilometara od granice s Rusijom, koji je uvijek bio ruska meta. Napad na Harkiv nazvao je vrlo značajnim za daljnji razvoj događaja.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 35

DD
De der
10:34 28.02.2022.

Uzimati tuđe dijelove država u moderno doba, to čine samo Srbi i Rusi. Usprkos svom teritoriju, Rusija ima dovoljno prostranstva i bogatstva kao nitko na svijetu. Vragu počme biti tijesno u svojoj koži pa prijeti cijelom svijetu. Srbi u Hrvatskoj su proglašavali nekakve krajine dok im čelo nije ponudio Hrvatski narod i slavna HV. Bez njih bi bili srpski robovi kao do 90.

Avatar solinarep
solinarep
09:44 28.02.2022.

Vladimire, crni Vladimire, do sad si bar mogao glumiti da si sila... sad je i ta maska pala

ŠU
Šugaman
10:47 28.02.2022.

Ovo smo mi doživjeli. Vraća mi sjećanje 30-tak godina unatrag. Gotovo identično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije