Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velečasni iz Palovca:

'Smiljanom je vladala negativna sila, da se bar ispovjedila da se spasi...'

Pogreb Jasmine Dominić, nestale prije 19 godina
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
20.02.2019.
u 22:54

Velečasni Vukalović župnik je još od 1975. godine i poznavao je obitelj Dominić te Smiljanu i Ivicu Srneca

– Svaki puta prilikom ulaska u tu kuću osjećao neku napetost, neki tremor i nemir kod Smiljane. Bila je uvijek kulturna i činila je sve što je trebalo, ali nekako sam osjećao da s njom nije nešto u redu. Mislio sam da je možda bolesna. Sada kada se otkrilo kakvu je užasnu tajnu skrivala, jasno mi je što sam to kod nje osjetio, ispričao je za 24 sata Đuro Vukalović, svećenik Župe u Maloj Subotici pored Palovca koji je danas sahranio Jasminu Dominić čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču 19 godina nakon njezina nestanka.

Velečasni Vukalović u toj je župi voditelj još od 1975. godine i poznavao je obitelj Dominić te Smiljanu i Ivicu Srneca.

– Bili su normalna obitelj, nikada nisam čuo da su bili agresivni ni problematični. Djevojčice su odgajali jednako, bez problema, nisam primijetio da su neku od njih favorizirali. No, Smiljana je oduvijek bila nekako dominantnija, a Jasmina mirnija – priča o Dominićima velečasni Vukalović.

Jasminin pokop su u crkvu došli dogovoriti Katarina, Smiljanina najstarija kći, i Smiljanin suprug Ivica.

>> Smiljana Srnec dovedena u Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu

– Iznenadila me je mirnoća djevojke Katarine, dok je tata Ivica uglavnom samo šutio. Vjerujem da su još u šoku od svega. Tata me je zamolio da tijekom pokopa ne spominjem imena djece, ali i da tijekom vjeronauka pokušam spriječiti drugu djecu da ih ispituju o događaju, odnosno da ih donekle zaštitim – kaže velečasni.

Žao mu je što se Smiljana nije odlučila ispovjediti.

– Nikada nije bila na ispovjedi. Volio bih da jeste iako bih tada i ja bio žrtva na neki način, jer ne bih o njenom zločinu nikome smio ništa reći. No, njome je vladala negativna sila, đavolska posla, što bi se reklo, i da mi se ispovjedila sigurno da bih je usmjerio da prizna, da otkrije tu tajnu, da si olakša, da se spasi. Ovako je s time živjela 19 godina i uopće ne mogu pojmiti kako - kao i brojni drugi mještani – pita se velečasni Vukalović.

Pogreb Jasmine Dominić, nestale prije 19 godina
1/28
Ključne riječi

Komentara 29

JO
jocoudriga
05:58 21.02.2019.

I Sanaderom vladala nečista sila ....ispovijedio se i bude sudski oslobođen.

Avatar boros
boros
00:29 21.02.2019.

...trla baba lan da joj prodje dan,amen

DU
Deleted user
23:09 20.02.2019.

Da se spasi? Od čega?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije