Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDEJA IZ MOSTA

Smijenjeni mostovci bit će kandidati na lokalnim izborima?

Vlaho Orepić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
28.04.2017.
u 20:54

Vremena za konačnu odluku u Mostu imaju do 4. svibnja kada do ponoći u 576 nadležnih izbornih povjerenstava moraju prispjeti prijedlozi kandidacijskih lista

Činjenicu da Most ostaje bez pozicija u Vladi i Saboru, u toj stranci su odlučili korisno iskoristiti za lokalne izbore, pa ključne ljude staviti na liste po Hrvatskoj. Iako konačna odluka još nije donesena, kako nam kažu u Mostu, ideja je još uvijek aktualnog predsjednika Sabora Božu Petrova staviti za nositelja liste Nikoli Grmoji za dubrovačko-neretvanskog župana. Time bi, vjeruju, dodatno ojačao poziciju Grmoji koji se za mjesto župana treba boriti protiv aktualnog župana, HDZ-ovog Nikole Dobroslavića.

Smijenjenog potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića najvjerojatnije bi stavili da bude nositelj liste Mire Bulja za splitsko-dalmatinskog župana. No, s obzirom na to da je dosad bio potpredsjednik Vlade, nije im strana ni opcija da ga kandidiraju za zamjenika župana. Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović bio bi nositelj liste Marku Sladoljevu, odnosno vodio bi listu za Zagrebačku skupštinu.

Njegov državni tajnik za energetiku Ante Čikotić, drže u Mostu, uživa potporu u svom Splitu, pa postoji mogućnost da ga se dolje stavi za nositelja liste, a možda i za kandidata za gradonačelnika nakon što je od svoje kandidature odustao Robert Pauletić kad je vidio da prema predizbornim anketama ne bi ušao u drugi krug izbora.

Odluka nije donesena ni treba li iskoristiti i potencijal smijenjenog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića čiji se brat Niko kandidira za gradonačelnika Ploča. Ako se odluče uključiti i Vlahu u utrku, onda bi ga vjerojatno kandidirali na listi za vijeće, računajući da tako samo može pomoći bratu.

Vremena za konačnu odluku u Mostu imaju do 4. svibnja kada do ponoći u 576 nadležnih izbornih povjerenstava moraju prispjeti prijedlozi kandidacijskih lista, odnosno, to je posljednji rok za kandidiranje na lokalnim izborima koji se održavaju 21. svibnja. 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Bruno
Bruno
21:19 28.04.2017.

To se zove panika

JA
jadrmatic
08:52 29.04.2017.

Pa tih desetak reformatora i nije za drugo nego da se stalno negdje kandidira i pametuje. Predlažem im slogan na lokalnim izborima "Proveli smo 100 milijuna reformi, mi smo najbolji".

VI
VinkoS
09:26 29.04.2017.

Odlicna ideja ! Osobno smatram da je MOST jedina nada za posteniju Hrvatsku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije