Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERNARDIĆ

'U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati'

Davor Bernardić
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/6
28.04.2017.
u 14:46

'Ono što su zajedno počeli to moraju i završiti. SDP ne namjerava držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne interese'

Čelnik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u petak da se SDP neće miješati u odnose HDZ i Mosta jer "ne želi biti voajer i viriti nekome u spavaću sobu", a sasvim sigurno "ne namjerava držati ljestve HDZ-u, koji štiti mutne interese".

"U brakorazvodnoj parnici HDZ i Most će sami sudjelovati. Ono što su zajedno počeli to moraju i završiti. SDP ne namjerava držati ljestve HDZ-u koji štiti mutne interese. Premijer Andrej Plenković očito štiti mutne interese, i to je ovih dana svima jasno", rekao je Bernardić novinarima u Saboru.

Ustvrdio je kako je SDP napravio što je mogao, "kad je uočio probleme u tom braku HDZ-a i Mosta, prijavio ih je za nasilje i zatražio smjenu ministra financija".

Saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin prokomentirao je izjavu razriješenog ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića da "narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti", kazavši kako je Orepić prekoračio uzuse ponašanja.

"On je, iako razriješen s dužnosti, ipak bio ministar unutarnjih poslova. Morao bi prije svega voditi računa o tome da je Hrvatska pravna država i da se ovakvi sukobi rješavaju u sklopu upravno-pravnog poretka Hrvatske.

Ako je smatrao da je odluka koju je donio predsjednik Vlade nezakonita, ima se pravo obratiti sudu i vidjeti može li ostvariti sudsku zaštitu. Pozivanje građana na ulicu ipak je malo pretjerano", zaključio je Grbin.

Orepić je u međuvremenu pojasnio da nije pozvao narod na ulice, nego da na izborima jasno kaže sve o štićenju upletenih u aferu Agrokor.

Komentara 9

Avatar gecdra
gecdra
15:42 28.04.2017.

Ovaj mali je još ružniji i od našeg Jandrokovića.

DU
Deleted user
15:39 28.04.2017.

Kakav diletant, pa on pojma nema o politici. Sad je jedinstvena prilika da oporba osvoji vlast, a on se igra nekih zastarjelih bontona i uvrijedjenih kumica.

Avatar juricamesko
juricamesko
18:52 28.04.2017.

mislim Bero da te nitko neće niti zvati da u bilo čemu učestvuješ

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije