Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovački premijer:

'Ako Grčka ne zaustavi migrante, morat će Makedonija'

Robert Fico
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.03.2016.
u 19:08

Fico je zauzeo tvrdo stajalište o migrantskoj krizi, kao i Jaroslaw Kaczynski u Poljskoj ili Viktor Orban u Mađarskoj

Ako Grčka ne uspije zaustaviti priljev migranata, oni će morati biti zaustavljeni na nekoj drugoj crti, primjerice u Makedoniji, rekao je danas slovački premijer Robert Fico.

Tri dana prije parlamentarnih izbora u zemlji, Fico je otišao na granicu između Makedonije i Grčke posjetiti 25 slovačkih policajaca koji pomažu makedonskim kolegama u ophodnji na granici.

Premijer je rekao da će pitanje zaustavljanja migranata postaviti na summitu EU-Turska u ponedjeljak. "Ukoliko u ponedjeljak utvrdimo da sporazum između EU i Turske ponovo ne funkcionira i da Turska ne ispunjava svoje obveze, treba drugdje zaštititi granice EU", rekao je Fico prema priopćenju njegovog ureda.

"To je pitanje ekonomske migracije. Ako Grčka ne funkcionira u zaustavljanju migranata, moramo ih zaustaviti na nekoj drugoj liniji. Došli smo pomoći zemljama koje se nalaze na toj crti," rekao je slovački čelnik u razgovorima s makedonskim ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.

Fico je zauzeo tvrdo stajalište o migrantskoj krizi, kao i Jaroslaw Kaczynski u Poljskoj ili Viktor Orban u Mađarskoj.

"Ili će EU u 2016. staviti migrantsku krizu pod kontrolu, ili će se srušiti", napisao je u članku objavljenom u veljači u listu Hospodarske Noviny.

>> EU traži od Turske da smanji priljev migranata na manje od tisuću dnevno

>> Tusk: Nema alternative poštivanju schengenskih pravila

Komentara 11

DM
dr_max
19:25 02.03.2016.

Migrantska kvota za Europu 0,0 komada. Sve ratno sposobne vratiti da brane svoje a ne otimaju tuđe. Ekonomske migrante deportirati u zemlju porijekla ili njoj najbližu. Svi libtardi su slobodni ili otići s dotičnim rapefugees ili otići Sorošu doma.

SN
snajper
19:31 02.03.2016.

mislim da je doslo vrijeme da netko preuzme odgovornost i vodstvo u zaust. migr. vala jer merkelica ne zeli. pna je pogrijesila i ne zeli priznat gtesku. gtcka je pogrijesila jer je mislila ucjenj.EU medutim novca nema koliko om treba a trebala je ona potrazit pomoc ubzaustavljanku i vracanju izb. Sad kad makedonija zatvori granicevu grckoj ce ostati na kraju 200-500 tisuca migranata. Sta ve onda radit ako se ne probude na brijeme. njemacka im i da hoce nece moc pomoc jet to nece dopustit dtuge zemlje. grci vec kasnite

PA
pavo
13:07 03.03.2016.

Da se razumiemo, za podpunu sam zaštitu granica od tako zvanih izbjeglica uz uporabu svih sredstava. Ali Fico govori nelogično. Kako EU može zaustaviti migrantsku agresiju na granici Makednije, koja NIJE članica EU, a nije u stanju to učiniti naa granici Grčke koja JE članica EU!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije