Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU fondovi

Škoro i Ministarstvo u suradnji od 30-ak milijuna kn. Žalac: Nije bilo pogodovanja

Gabrijela Žalac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.07.2019.
u 11:23

Tvrtka je dvaput odabrana za održavanje i nadogradnju sustava eFondovi u mandatu Gabrijele Žalac – u lipnju 2019. godine, kada je vrijednost usluge bila 17,6 milijuna kuna s PDV-om, te u srpnju 2018. godine za 8,3 milijuna kuna

Tvrtka Omega Software, u kojoj je udio 2011. godine kupio popularni pjevač i predsjednički kandidat Miroslav Škoro, bila je više puta odabrana za usluge za Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, objavila je danas Slobodna Dalmacija.

Tvrtka je dvaput odabrana za održavanje i nadogradnju sustava eFondovi u mandatu Gabrijele Žalac – u lipnju 2019. godine, kada je vrijednost usluge bila 17,6 milijuna kuna s PDV-om, te u srpnju 2018. godine, za 8,3 milijuna kuna.

U otvorenom postupku javne nabave usluga razvoja, isporuke, upravljanja, revizije i održavanja informatičkih rješenja po mjeri za upravljanje europskim fondovima objavljenom u veljači 2016. godine također je bila odabrana ponuda Omega Software po cijeni od 5,826.250 kuna s PDV-om. Odluku je u svibnju 2016. potpisao tadašnji ministar Tomislav Tolušić.

Slobodna također navodi kako je u 2016. Omega imala neto dobit od 4,9 milijuna kuna (3,74 posto manju nego 2015.), u 2017. porasla je za 37,22 posto na 6,8 milijuna, a u 2018. godini za 87,13 posto na 12,7 milijuna kuna.

Gabrijela Žalac komentirala je ovu objavu danas uoči sjednice Vlade.

– Sve ću vam pojasniti. Kad govorimo o poduzećima u Hrvatskoj, više od 8300 poduzeća dobilo je potporu iz EU fondova. Kad govorimo o tvrtki Omega software, ako već povezujete mene s tom pričom, ja sam taj ugovor kad sam došla u Ministarstvo zatekla – poručila je kratko Gabrijela Žalac, prenose 24 sata.

Nakon sjednice Vlade, na opasku novinara kako postoje tri ugovora te da je jutros spomenula samo jedan za koji je rekla kako ga je zatekla, a ne spominjući preostala dva s njezinim potpisom, Žalac je poručila novinarima da od svega rade afere. 

– Da, ugovora je tri. Ja sam samo rekla za taj ugovor koji sam zatekla da nisam tada bila ministrica. Potpisala sam druga dva, treći je potpisan u lipnju i ide u realizaciju. Otvoreni postupci javne nabave objavljeni su, sve ugovore 8300 poduzeća, između ostalog i Omega softwarea, možete pogledati. Nemojte dovoditi u pitanje nešto što je zakonski normalno našoj državi. Nije bilo pogodovanja, vi od svake stvari koji je na otvorenom postupku javne nabave radite aferu. U čemu je problem – poručila je ministrica. 

– Ja uvijek govorim istinu pa ako imate bilo kakvih nejasnoća, pozivam vas da dođete u Ministarstvo i da pregledate sve ugovore u Elektroničkom oglasniku – rekla je također Žalac.

VIDEO Miroslav Škoro kratko odgovarao novinarima:

Komentara 14

MO
moškov
11:36 04.07.2019.

plenkovic dalicka i borgovci u suradnji s agrokorom su u svoti od oko milijardu kuna kako pisu mediji...istina ..ili ne....

Avatar prahrvat
prahrvat
12:31 04.07.2019.

počelo je

WT
Wtf
13:09 04.07.2019.

E moj Škoro, bolje ti je bilo ne miješati se i ostati cijenjeni domoljubni pjevač. Ovako će ti sve pretresti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije