Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stotine lampaša

Sjećanje na žrtvu Vukovara diljem Hrvatske

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Šibeniku
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/17
18.11.2013.
u 22:39

U gradovima diljem Hrvatske palile su se svijeće u znak Dana sjećanj ana žrtvu Vukovara

Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata i članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, župa Gospe Brze pomoći, te Grad Slavonski Brod i ove su godine paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Bila je to prilika da na tih i dostojanstven način Brođani odaju počast hrvatskom gradu heroju, njegovim žrtvama, ali i svim žrtvama Domovinskog rata diljem domovine.

Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. "Vukovar – mjesto posebnog pijeteta" u Slavonskom Brodu započelo je molitvom ispred kapelice Sv. Ane u brodskoj Tvrđavi, a nakon molitve povorka s lampionima uputila se prema Vukovarskoj ulici. Predstavnici Udruga zapalili su lampione i ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomenika poginuloj djeci u Domovinskom ratu. Sveta misa za sve one koji su život dali za obranu Vukovara i Hrvatske u Domovinskom ratu služena je večeras u 18 i 30 sati u župnoj crkvi Gospe Brze pomoći.

>> I Bjelovarčani odali počast žrtvama grada heroja

Ključne riječi

Komentara 2

OS
osica
09:01 19.11.2013.

Sijećanje na Vukovar živjeti će dok žive Hrvati.

Avatar Melankolija
Melankolija
07:18 19.11.2013.

Vukovar je jos jednom izdan, ovaj put od uhljebljenih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije