Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVE REAKCIJE

Sindikat policije o ulasku u Schengen: Naši službenici spremni su na sve izazove

Zagreb: Izjava predsjednika Sindikata policije Hrvatske Dubravka Jagića
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
08.12.2022.
u 15:19

Ulaskom u Schengen, Republika Hrvatska konačno ulazi tamo gdje joj je mjesto, u obitelj europskih naroda

Odluka o ulasku Hrvatske u Schengen 1. siječnja 2023. usvojena je nešto iza 14 sati, javljaju upućeni izvori Večernjem listu u Bruxellesu. Ovu odluku Vijeća EU komentirao je Sindikat policije Hrvatske, a njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti.

>>OPŠIRNIJE  

Sindikat policije Hrvatske s radošću pozdravlja odluku o ulasku Republike Hrvatske u Schengen koja je upravo donesena na sjednici ministara unutarnjih poslova država članica Europske unije i šengenskog prostora. Smatramo da je riječ o povijesnom danu za našu državu i ovim se putem zahvaljujemo svim zaposlenicima Ministarstva unutarnjih poslova RH, ministru, glavnom ravnatelju policije i svima ostalima koji su sada, ali i proteklih desetak godina koliko traju pripreme za naš ulazak u Schengen, sudjelovali u ostvarenju ovog velikog cilja.

Vjerujemo kako će učinci ovog ulaska biti pozitivni za sve nas, a prije svega za građane Republike Hrvatske koji će sada u punini koristiti sve pozitivne prednosti života bez granica i slobodnom protoku ljudi, roba i kapitala. Ulaskom u Schengen, Republika Hrvatska konačno ulazi tamo gdje joj je mjesto, u obitelj europskih naroda kojima je pripadala i u vremenima kada smo se nalazili u nekim po nas nepovoljnim državnim okvirima.

Za policiju se ovime povećavaju izazovi jer će Europa bez granica omogućiti i lakše putovanje i komunikaciju kriminalaca, ali Hrvatska je kroz evaluaciju i pripreme za ulazak u Schengen pokazala da se s tim može uspješno nositi. Za to su osobito spremni naši policijski službenici koji su izuzetno profesionalni i dobro obavljaju svoje poslove. Spremni su za sve izazove i da Hrvatska ostane sigurna zemlja u kojoj građani mirno žive.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije