Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP zamijenio HDZ

SDP osvojio Makarsku, Hvar, Supetar, a HDZ Trogir, Kaštela

Pjerino Bebić
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
03.06.2013.
u 11:44

U Trogiru je SDP izgubio vlast. Damira Rilju pobijedio je HDZ-ovac Ante Stipčić. Neovisni Josip Berket izgubio je Kaštela gdje se HDZ vratio na vlast i to sa starim gradonačelnikom iz pretprošlog mandata, Ivanom Udovičićem.

Trogir, Kaštela, Makarska, Hvar, Omiš... dobili su nove gradonačelnike i promijenili vladajuću političku opciju. Makarska je dobila gradonačelnika iz SDP-a Tonča Bilića koji je pobijedio HDZ-ovog rivala, dosadašnjeg poteštata Marka Ožića Bebeka. U Trogiru je SDP izgubio vlast. Damira Rilju pobijedio je HDZ-ovac Ante Stipčić. Neovisni Josip Berket izgubio je Kaštela gdje se HDZ vratio na vlast i to sa starim gradonačelnikom iz pretprošlog mandata, Ivanom Udovičićem.

No, HDZ je izgubio utvrdu u Omišu. Njihov dugogodišnji gradonačelnik izgubio je vrlo tijesnom razlikom, manjom od jedan posto i vlast će predati neovisnom Ivanu Kovačiću, kandidatu Saveza za etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića, koji je u gradu na ušću Cetine postigao najveći uspjeh. Bastion Pjerina Bebića, grad Hvar, pripao je SDP-u, čiji je Rino Budrović postao novi gradonačelnik. Vlast se promijenila i u Supetru gdje ju je zauzela jedna od rijetkih žena, Ivana Marković iz SDP-a i svrgnula s vlasti HDZ-ovca Dinka Hržića kojeg je pobijedila u drugom krugu s razlikom od 14 posto. U nedalekom Starom Gradu SDP-ova gradonačelnica Đurđica Plančić još je s većom razlikom, od gotovo 17 posto, izgubila od HDZ-ovca Vinka Maroevića.

>>Zadar ostaje HDZ- ova utvrda, Kalmeta pobijedio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije