Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o smjeni šegona

Karmarko: Tražimo smjenu gospodarskog dijela Vlade, ali sad je zapravo kasno za rekonstrukciju!

Tomislav Karamarko
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
01.02.2014.
u 10:27

Smjena Branka Šegona slika je kaosa u vladajućoj koaliciji, poručio je šef HDZ-a

Na skupu svih HDZ-ovih gradonačelnika i župana s vodstvom stranke u Trilju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je aktualne događaje.

O smjeni Branka Šegona, pomoćnika ministra Linića, rekao je da je to slika kaosa u vladajućoj koaliciji i da je nevjerojatno da premijer preko medija obavještava svog ministra da treba smijeniti pomoćnika. Pri tome Milanović još kaže da je on njegov pomoćnik već bi ga smijenio, a Karamarko podsjeća da su svi ministri i njihovi pomoćnici ujedno i pomoćnici samog premijera. Rekao je da je svaki drugi SDP-ov ministar u sukobu interesa.

- SDP-ova vlada je nesposobna, a SDP avanturistički vodi izvršnu vlast - rekao je Karamarko.

Podsjetio je da HDZ predlaže rekonstrukciju Vlade, posebno njenog gospodarskog dijela, ali da zbog taštine i egoizma vladajući ni to ne žele prihvatiti. Karamarko smatra da je sad zapravo zbog katastrofalne gospodarske situacije i kasno za rekonstrukciju Vlade, ali je, kaže, HDZ to tražio kao konstruktivna oporba.

Apsurdnim je nazvao mjere za rezanje deficita jer iz drugog stupa kradu novac budućnosti, a tvrtkama uzimaju dobit što znači da neće biti investicija. Osvrnuo se i na predsjednika Josipovića, za kojeg je rekao da bi trebao jače pritiskati Vladu, a o velikoj koaliciji sa SDP-om koja bi možda bila rješenje za ovu situaciju rekao je da bi to bilo izgledno kada bi u Hrvatskoj postojali pravi socijaldemokrati. No, s ovom nesposobnom ekipom ne mogu se raditi nikakve koalicije, dodao je.

O slučaju smijenjenog međunarodnog tajnika Davora Stiera rekao je da je on zamijenjen novim kompetentnim čovjekom zato što se Stier ne može klonirati i istovremeno biti eurozastupnik i međunarodni tajnik.

- Sa Stierom smo zadovoljni, on je naš perspektivan kadar i on će vjerojatno biti na našoj listi na Europski parlament - rekao je Karamarko.

Komentara 51

CR
crocro
10:57 01.02.2014.

Ministar Jovanović kažer da u zatvorima nisu članovi SDP-a, već HDZ-a, želeći reći da su oni nevini. Zaboravlja napomenuti da sve prljavštine u SDP-u guraju pod tepih veličine kvadratnog kilometra a on se toliko uzdignuo da više ne može prihvaćati smeće, i on se raspršuje na sve strane. A djela se zamračuju koliko god se trudili ne zamračiti. Očito je da bi sudovi najviše posla mogli imati tek kada siđu s vlasti i kada se tepih uz pomoć dizalice pomakne u stranu. Bilo bi zanimljivo čuti što će tada gosp. Jovanović izjaviti kao oporbeni saborski zastupnik.

Avatar Maximilian Jure Kučina
Maximilian Jure Kučina
11:30 01.02.2014.

Dok su u opoziciji svi pametuju i imaju genijalna rjesenja za sve probleme hrvatskog gospodarstva i politike. Kad sjednu u fotelje odjednom sve postaje nemoguce,neizvedivo,situacija je losija nego su mislili,nisu racunali s tim sto su zatekli....i sve se ponovo vrtii u krug:Hrvatska propada,Hrvati postaju sve siromasniji i depresivniji,a vlast koja je dosla s puno obecanja i revolucionarnih rjesenja kasira debele place i ubire kojekakve pinke,ako je moguce. Zanimljivo je da kad zasjednu u fotelje to se vise ne da istjerati iz tih istih fotelja.Nema veze sto su im rezultati ravni nuli i jos gore od toga,oni uporno bitku biju,ne za neki oporavak i napredak nego za opstanak u svojim toliko zeljenim foteljama. Pitam se kada bi im place bile na razini prosjecne hrvatske place i kada bi bonuse dobivali prema rezultatima koje su ostvarili,koliko bi njih uopce ostalo u politickim vodama. Malo ili nimalo.Toliko o tome.

KR
KroničarHr
11:20 01.02.2014.

Ovaj Karamarko sve cini, pa i vise od toga da ova koalicija i njena politika opstane na zivotu. Samo pogledajte njegove primjedbe, kritike i pogotovo prijedloge! Potsjeca me na genijalnoga vraca koji covjeku sa upalom pluca propisuje-prestanak pusenja i tri puta dnevno preskakanje preko logorske vatre. Neko sam vrijeme mislio, hajde treba mu vremena ekipirati svoje rukovodstvo, pa neka konsolidira stranku, pa sam pomisljao da nisu sposobni, ali vec dugo sam potpuno siguran da je Karamarkova politika druga strana politike sdpeove koalicije po svim bitnim pitanjima. Potpuno ista i-nacionalno pogubna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije