Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preporuka ili šala?

Savjet britanske agencije: Gradite snjegoviće da spriječimo poplavu

snjegovići
DPA/PIXSELL
23.01.2013.
u 15:47

Glasnogovornik Agencije Roy Stokes objasnio je da se "zbijeni" snijeg i led u snjegoviću puno sporije tope nego snijeg na tlu pa će biti i manje vode.

Britanska Agencija za okoliš poručila je građanima da grade snjegoviće kako bi spriječili da nakon brzog otapanja snijega ne nastanu velike poplave, piše Telegraph.

Obično je građenje snjegovića dječja igra u doba hladnog vremena, ali je britanska agencija tu zabavu podigla na "višu razinu" te tvrdi da je to učinkovit način za sprječavanje poplave u domovima. Bizaran savjet stigao je nakon što su meteorolozi prognozirali veliku količinu vode zbog kiša i brzog otapanja snijega, jer će za vikend u Britaniji temperature sa - 13 Celzijevih stupnjeva skočiti za čak 26 stupnjeva, na 13 u plusu.

Agencija za okoliš objavila je da Britanci mogu pomoći u sporijem rastu razine vode tako što će izgraditi snjegoviće u svojim dvorištima. Glasnogovornik Agencije Roy Stokes objasnio je da se "zbijeni" snijeg i led u snjegoviću puno sporije topi nego snijeg na tlu pa će biti i manje vode. No, poslije je malo ublažio svoju retoriku te kazao da je to bila šala. 

– Dok je građenje snjegovića sjajna zabava, na žalost malo je vjerojatno da će napraviti bitnu razliku u količini otopljenog snijega – zaključio je Stokes.

>>Mario Mlinarić inicirao pravljenje divovskog snjegovića

>>Šaljite nam fotografije svojih snjegovića i snježnih kreacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije