Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE ISTRAGU

Sastanak u Bruxellesu: Plenković i Michel osudili prisilno slijetanje aviona

EU summit sidelines meeting in Brussels
Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
24.05.2021.
u 17:07

Plenković se s Michelom sastao u Bruxellesu uoči početka sastanka na vrhu čelnika država članica EU-a

Hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je u ponedjeljak nakon sastanka s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom da njih dvojica osuđuju prisilno prizemljenje civilnog zrakoplova Ryanaira u Bjelorusiji i traže međunarodnu istragu.

Plenković se s Michelom sastao u Bruxellesu uoči početka sastanka na vrhu čelnika država članica EU-a.

Hrvatski premijer na Twiteru je objavio da je razgovarao s Michelom o “borbi protiv covida-19, procesu cijepljenja, ulasku Hrvatske u šengenski prostor i eurozonu te nastavku proširenja”.

“Osuđujemo nedopustiv potez bjeloruske vlasti i zahtijevamo međunarodnu istragu”, poručio je Plenković.

 Plenković je potom u sjedištu Komisije razgovara s povjerenicom za unutarnje poslove Ylvom Johansson.

 Dvodnevni samit čelnika 27 država članica EU-a počinje u ponedjeljak navečer, a na dnevnom redu su  ispunjavanje zacrtanih ciljeva za zaštitu klime, vanjskopolitičke teme te situacija s covicom-19.

Nezapamćen potez bjeloruskih vlasti koje su nedjelju Ryanairovom zrakoplovu na letu iz Grčke u Litvu naredili da prisilno sleti u glavni grad Minsk i potom uhitile Romana Protaševića, jednog od glavnih oporbenih aktivista koji se u njemu nalazio, nametnuo se nezaobilaznim pitanjem kojim će se čelnici također baviti. Očekuje se rasprava o mjerama koje bi EU mogao uvesti protiv bjeloruskog režima.

 

Ne reciklira se dovoljno: Zagreb će platiti 8,8 milijuna kuna kazne zbog otpada!

Komentara 2

M3
Miške 3
17:15 24.05.2021.

To gosp Plenković, pokažite vi njima tko je gazda. Hazjajec.

ZG
zgkreso
17:45 24.05.2021.

plenković je osupnut načinom zaustavljanja bjegunca iz zemlje u bjelorusiji. kad naši bjegunci idu put BiH, to ga niti najmanje ne smeta....pitam se da li bi lukašenko reagirao isto , da je plenković zaustavio vozilo mamića u bijegu iz hr. ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije