Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brojke su jako dobre

Plenković o popuštanju mjera: Moramo donositi odluke koje će održati dobar trend i ne ugroziti turističku sezonu

Premijer Plenković posjetio Vukovar te se na kavi družio s građanima
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
22.05.2021.
u 12:29

Oni su poslali poruku da je hrvatska sačuvala političku stabilnost, kazao je na pitanje da je Fitch potvrdio kreditni rejting Hrvatske 'BBB-' i stabilne izglede

Predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u posjeti je Primorsko-goranskoj županiji gdje se susreo s kandidatima HDZ-a uoči drugog kruga lokalnih izbora. "Izaći ćemo na izbore i dokazat ćemo da ova županija treba promjenu. Zlatko se treba odmoriti, umorio se nakon svih ovih godina. Promjena sam ja i svi drugi koji me podržavaju. U ovoj županiji se ništa ne događa. Jedino propada SDP s Komadinom", kazao je kandidat za župana Gari Cappelli. 

"Drago mi je dati snažnu podršku našem kandidatu, čovjeku koji nudi rješenja za budućnost PGŽ -a", kazao je Plenković. 

"Pokazujemo kontinuirani rast HDZ-a. Posebno je važno naša je Vlada u proteklim godinama posvetila veliku pažnju ovoj županiji. Ovdje smo realizirali neke od strateških projekata, LNG terminal imamo kojim je Hrvatska postala novi akter na energetskom području. Završavamo projekt Istarskog ipsilona. Imat ćemo četverotračni promet u cijeloj Hrvatskoj, ostaje nam ona od Ploča prema Dubrovniku i prema Virovitici", kazao je Plenković. "Ovo je jedan veliki iskorak da imamo kandidata u drugom krugu", rekao je. 

Fitch potvrdio kreditni rejting Hrvatske 'BBB-' i stabilne izglede

"Jedna od tri svjetske agencije je potvrdila naš rejting. Što znači to? Jeftinije zaduživanje države, banaka, gospodarskih subjekata i jeftiniji krediti za građane. Oni su poslali poruku da je hrvatska sačuvala političku stabilnost. Osigurali smo da imamo sredstva za zdravstvo, da su plaće isplaćene, da su mirovine isplaćene. Pripremili smo Nacionalni plan oporavka...Napravili smo sjajne temelje od 2016. do 2019. godine. Imamo vrlo stabilnu poziciju i sada s procjepljivanjem stvaramo preduvjete da se ostvari odlična i puno bolja turistička sezona", kazao je Plenković. 

Popuštanje mjera

"Mi ćemo raspraviti ovaj tjedan situaciju. Brojke su jako jako dobre. Broj odcijepljenih je sve veći. Mi moramo donositi takve odluke koje će održati dobar trend i ne ugroziti turističku sezonu. Ostali su okupljanje do 25 ljudi, zatvoreni unutarnji prostori ugostiteljskih objekata, sport", kazao je Plenković i pozvao građane na cijepljenje.  

Što se tiče izbora za Zagreb kazao je da HDZ poziva birače da glasaju po svojoj savjesti

Komentara 14

ST
stefj
13:12 22.05.2021.

OK. Jasno je da je sve podređeno turističkoj sezoni, o tome ovisi punjenje praznog proračuna. Treba privatni sektor zaraditi za povećana primanja i povećan broj uhljeba. Sve za uhljebe... Očekivali smo reforme, one su u potpunosti izostale, troškovi poslovanja su se povećali, jaz plaća između javnog i privatnog sektora je sve veći. Ne vidim kako bi se mogao dijeliti premijerov optimizam, ne vidim niti jedan razlog osim ako čovjek ne računa uhljebiti se...

DU
Deleted user
10:56 23.05.2021.

Kao prvo, brojke su dobre jer je virus tako odlučio. To se zove kraj sezone respiratornih bolesti. A drugo, ništa vi ne donosite odluke, nego se one za vas donose negdje drugdje.

FR
franjo
19:44 22.05.2021.

Da kradezovci imaju svijest mi je nešto novo i nepoznato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije