Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prikrivanje?

Sarnavka šokirana: Slučaj Kvesić nadzire supruga ministra Ostojića

sanja sarnavka (1)
Žarko Bašić/PIXSELL
17.07.2013.
u 20:56

Sarnavka tvrdi da je ovo najgori oblik kršenja ljudskih prava s kojim se susrela u aktivističkoj karijeri. Drži da se angažmanom ministrove supruge nastoje prikriti skandalozne pogreške sustava.

Šokantan slučaj iz Osijeka o prisilnom psihijatrijskom liječenju supruge županijskog suca Ante Kvesića, dobio je novi zaplet informacijom da je nadzor nad slučajem dobila supruga ministra zdravlja Rajka Ostojića. Zgrozilo je to Sanju Sarnavku iz udruge B.A.B.E., javlja Tportal. Sarnavka tvrdi da je ovo najgori oblik kršenja ljudskih prava s kojim se susrela u aktivističkoj karijeri. Drži da se angažmanom ministrove supruge nastoje prikriti skandalozne pogreške sustava.

Kao što smo ranije pisali, Z.K., supruzi suca Ante Kvesića osumnjičenoj za obiteljsko nasilje, Prekršajni sud u Osijeku odredio je prisilno liječenje – najprije u Osijeku, a zatim i u Vrapču u Zagrebu i to bez mišljenja liječnika. Znakovito je i da je sutkinja Prekršajnog suda Lukić u vrijeme donošenja takve odluke bila je na telefonskoj vezi sa sucem Kvesićem. Z.K. je na sud privedena nakon što je tijekom jedne obiteljske svađe navodno ošamarila 21-godišnjeg sina. Na osječku psihijatriju doveli su ju policajci, a tamo se morala svući do gola i to pred policajcima i medicinskom sestrom.

Takav tretman osudile su sve relevantne udruge koje se bave zaštitom ljudskih prava, a Sarnavka je Tportalu kazala kako ''potresniji slučaj nije vidjela u svojoj karijeri''.

– Gospođa Kvesić još uvijek je u Vrapču te se i dalje krše njezina prava jer je drže zatvorenom protiv njezine volje. Očito je da se gospođi Kvesić sada pokušava naći bilo kakva dijagnoza samo da se opravda ono što se dogodilo. To samo znači da ni naši liječnici, a ni ministar zdravlja, ne poznaju zakon – kazala je Sarnavka koja je uvjerena da će država morati (ako domaći sudovi to ne riješe) odgovarati pred Europskim sudom za ljudska prava i plaćati kaznu zbog toga što je žena to proživjela.

Aktivistica B.A.B.E. smatra da inspekcija koju je ministar zdravlja Rajko Ostojić poslao u Osijek funkcionira na principu dopisivanja papirima na takav način da se neki od dokumenata teško mogu pronaći.

Nakon što je nadzor nad slučajem gospođe Kvesić dodijeljen supruzi ministra Ostojića, koji je tvrdio da nema nikakve veze sa slučajem, Sarnavka napominje da ministar mora razmisliti o posljedicama tog angažmana.

– Za nas to znači da sustav pokušava zaštiti sam sebe bez obzira na posljedice. Nakon što sam vidjela gospođu Kvesić, ja sam potpuno u šoku i moram priznati da me nijedan slučaj još nije ovoliko potresao i pogodio – ponovila je Sanja Sarnavka.

>>HHO: Sučevu ženu strpali u ludnicu bez mišljenja liječnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije