Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajna

Gdje je Zeljko? 'Nisam ju uopće vidjela otkako je izbila ta afera'

Saucha i Zeljko sumnjiče se da su proračun oštetili za oko milijun kuna
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
29.06.2017.
u 18:50

U stanu blizu Trešnjevačkog placa Sandra Zeljko, kako kazuju njezini susjedi, više od deset godina živi s majkom i sestro

Nisam ju uopće vidjela otkako je izbila ta afera. Prije sam je znala sresti u prolazu u ulici ili na stubištu u zgradi, ali zadnjih mjeseci je nema – kaže stanarka jednog od šest stanova koliko ih ima u omanjoj zgradi u zagrebačkoj Sokolgradskoj ulici pokraj Trešnjevačkog placa. To je adresa koju je na ispitivanju u USKOK-u istražiteljima ostavila Sandra Zeljko, bivša administrativna tajnica u Vladi RH. USKOK je zajedno s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih naloga i varajući na dnevnicima proračun oštetila za oko milijun kuna. I doista, na interfonu je plavim slovima ispisano prezime “Zeljko”, baš kao i na poštanskom sandučiću u kojem se može vidjeti i nekoliko reklamnih letaka. Uz prezime “Zeljko” na sandučiću su napisana još dva prezimena.

Nema je ni na poslu

– U stanu na drugom katu osim Sandre Zeljko žive i njezina sestra i majka, mislim da su to na poštanskom sandučiću njihova prezimena. Zanimljivo je kako u zadnje vrijeme niti njih ne viđam često kao prije. Koliko dugo ovdje žive? Pa najmanje deset godina – kazuje susjeda.

I sami smo nekoliko puta pokucali na ulazna vrata stana, ali odgovora s druge strane nije bilo. Teško je procijeniti je li zbog toga što nikoga nije bilo doma ili se tek nitko nije želio javiti, no s druge strane vrata čuo se lavež psa. Na fiksni broj telefona nitko nije odgovarao iako smo zvali u sva doba dana. Sandra Zeljko je 7. ožujka iz Vlade premještena na novo radno mjesto – u Ured za razminiranje gdje je dobila posao administrativnog referenta u Jedinici za sredstva fondova EU. Na upit dolazi li Sandra Zeljko redovno na posao, iz Ureda su odgovorili kako se “gospođa Zeljko trenutačno nalazi na bolovanju, ali nam prema odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka ne mogu reći od kada ni zbog čega”. Potraga za Sandrom Zeljko ni u Vukovaru nije dala rezultata. Sandra Zeljko, koja je do Domovinskog rata živjela u vukovarskom naselju Olajnica, nije u stanu koji joj se vodi prebivalište. U tome stanu već desetak godina živi obitelj Damira N.

– Mi kao obitelj dobili smo od Ureda za stambeno zbrinjavanje ovaj stan i u njemu živimo nekih desetak godina. Znamo da je ovo stan u kojem je živjela Sandra Zeljko, ali ona ovdje ne dolazi niti se javlja – kazao je Damir N. kojeg smo zatekli u stanu.

Izbjegla akciju MUP-a?

Više informacija o Sandri Zeljko nemaju niti njezini nekadašnji susjedi s ulaza 3. naselja Olajnica. Oni s kojima smo razgovarali kažu kako s njezinom obitelji nisu u kontaktu godinama kao i da ona uopće više ne dolazi u svoj bivši stan. Uostalom, nema niti zašto jer je stan dodijeljen drugoj obitelji. Stoga je još čudnije kako MUP-ova akcija provjere prebivališta, kojom je pročešljan cijeli Vukovar, nije zahvatila i Sandru Zeljko koja u Vukovaru ne živi dvadesetak godina. Iako do nje ne mogu doći institucije, to je ipak pošlo za rukom novinarima Nove TV kojima je u kratkoj izjavi kazala: “Ovo je prvi glas da me netko pokušava pronaći. Dosad sam uvijek bila dostupna za sve što su pravosudne institucije od mene tražile, tako sam i sada dostupna na adresi koju sam im dala.”

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
11:45 30.06.2017.

Sandra je već davno van Hrvatske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije