Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAMO JE NESTALA?

Sud ne može naći ženu koja je godinama radila u Vladi

Tomislav Saucha
Patrik Macek/PIXSELL
26.06.2017.
u 07:11

Sandra Zeljko prebivalište ima u Vukovaru, a neprijavljena živi u Zagrebu

Koliko je teško doznati adresu osobe koje je godinama bila zaposlena u Vladi, točnije u Uredu premijera? Ako je suditi po onom što se događa u aferi Dnevnice, vrlo teško. Jer sud već više od mjesec i pol dana muku muči s dostavom svojih odluka Sandri Zeljko, koju se s Tomislavom Sauchom sumnjiči da je preko fiktivnih putnih naloga i varajući na dnevnicama proračun oštetila za oko milijun kuna.

Pa stoga izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda prošli tjedan ponovo nije raspravljalo o žalbi USKOK-a na odluku suca istrage Olivera Mittermayera koji je ukinuo rješenje o provođenju i proširenju istrage.

Sigurnosna provjera

Razlog tome je što ta odluka nije dostavljena Sandri Zeljko, jer se dostavnice s adrese koju sud ima vraćaju na sud, što znači da ona odluku nije primila.

A kako odluka mora biti dostavljena strankama, izvanraspravno vijeće odlučilo je spis ponovo remisorno vratiti sucu istrage s uputom da odluku stavi na oglasnu ploču suda. To se čini kada je osumnjičenik nedostupan, a objavom na oglasnoj ploči smatra se da je obaviješten. Tek kad to bude napravljeno, raspravljat će se o žalbi USKOK-a.

Inače, ovo je drugi put da je vijeće remisorno vratilo spis sucu Mittermayeru, a prvi put je problem bio što on svoju odluku o ukidanju rješenja o provođenju i proširenju istrage nije poslalo obranama. A kada je to pokušao napraviti, pojavio se problem s adresom Sandre Zeljko.

Problem je možda u tome što ona ne živi na adresi na kojoj je prijavljena. Naime, službeno prebivalište ima u Vukovaru, a ustvari živi u Zagrebu bez prijavljenog boravišta. Tu zagrebačku adresu u svojim je podacima dala kada je ispitivana na USKOK-u i na tu joj je adresu sud u više navrata slao obavijesti.

No kako sud nije dobio dokaz, tj. dostavnicu, da joj je pošiljka uručena, smatra se da ona nije obaviještena o onom što se događa u istrazi pokrenutoj protiv nje. Tome će se sada doskočiti objavom na oglasnoj ploči suda, a u međuvremenu će valjda sud dokučiti gdje uistinu živi žena koja je godinama radila u uredu Vlade, kao osoba od najvećeg povjerenja više od jednog premijera.

Kao takva osoba, doznalo se naknadno, nije prošla sigurnosnu provjeru, iako bi to bilo logično s obzirom na to da su preko njezina stola prolazile brojne informacije koje su se mogle smatrati povjerljivima pa čak i tajnima.

Financijski problemi

Uz to, tijekom istrage pokrenute protiv nje, doznalo se i da je bila u velikim financijskim problemima, s blokiranim računima, što je mogući motiv koji ju je potaknuo da lažiranjem putnih naloga, za što ju se sumnjiči, uzima dnevnice namijenjene premijerovim savjetnicima.

O svemu tome Sandra Zeljko će možda progovoriti tijekom postupka pokrenutog protiv nje. Uz uvjet naravno, da prije toga, državne institucije otkriju gdje ona uistinu živi i boravi.     

Komentara 63

DU
Deleted user
07:41 26.06.2017.

Da sam dužan državi nešto odmah bi me pronašli, kada je HDZ dužan državi ili SDP onda suci ne mogu nikoga pronaći. Bitno da primaju plate od 40 000 kuna za svoj nerad.

Avatar Vuglec
Vuglec
08:16 26.06.2017.

Pa zar nije nedugo pisalo u medijima da su je samo premjestili u drugu državnu firmu na mjesto tajnice, a sad je ne mogu pronaći radi dostave spisa!? Možda nesposobnom sudu treba poslati obavijest da radi u drugoj državnoj firmi!?

SD
sdpesticid
07:19 26.06.2017.

only in croatia. kod nas u državi transparentnost možeš vidjeti samo u photoshop-u. da je iste tada bi već znali gdje je.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije