Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavlje u splitu

Sanader: Narod ne želi ovu Vladu, vrijeme je za nove izbore!

Ante Sanader
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
26.05.2014.
u 14:15

- Bila je mudra odluka našeg vodstva da se ide u jednu široku koaliciju – kaže Sanader koji drži kako bi se parlamentarni izbori trebali održati kada i predsjednički.

- Narod nam je vratio povjerenje, što je HDZ-u jako važno. Isto tako, jasna poruka poslana je ovoj Vladi. Narod je ne želi, vrijeme je za prijevremene izbore! – komentirao je predsjednik HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Sanader pobjedu na izborima za EU parlament i izvrstan rezultat kojega je HDZ sa svojom koalicijom postigao u Županiji i Gradu Splitu.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji dobili su gotovo 48 posto glasova, dok je SDP-ova koalicija osvojila 25 posto.

Osobito ih raduje rezultat u Splitu, gdje su za njih glasovali 40 posto birača, a za SDP 33 posto.

Uspjeh Ruže Tomašić, predsjednice HSP-AS-a, pripisao je njezinom popularnošću koju je stekla prošle godine, reklamom premijera Milanovića, a glasove HSS-a su dobili zahvaljujući Marijani Petir.

-Bila je mudra odluka našeg vodstva da se ide u jednu široku koaliciju – kaže Sanader koji drži kako bi se parlamentarni izbori trebali održati kada i predsjednički.

Podršku koju je dobio Tonina Picula, koji je u "nemilosti" premijera, drži pokazateljem raspadom sustava s kojim je suočen SDP. Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić je rekao da su izbori bili svojevrsnu referendum protiv SDP-a, ali i pljuska aktualnom splitskog gradonačelniku SDP-ovcu Ivi Baldasaru koji u godini dana nije ništa napravio.

>>HSP AS ključan u pobjedi desnice. GONG: Nakon statiranja nema kajanja

Komentara 5

MA
magnum2013
14:42 26.05.2014.

Tako je gospodine Sanader. Dosta je ove Vlade. Pod hitno treba vratiti na vlast HDZ, nagraditi Ivu, Nadana, Čobankovića.....izvinite nemam više prostora. Nije ovo HR kakvu mi želimo.

FA
Fake
15:29 26.05.2014.

Bravo Splite.

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
15:23 26.05.2014.

kako se ovaj genijalac poistovjetio sa Narodom, već vidim 'spontano' okupljanje naroda na splitskoj rivi, a možda i balvane. G. Sanaderu, za smjenu vlasti služe izbori za hrvatski Sabor. Znam da ste nestrpljivi, ali morati ćete još pričekati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije