Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj planinska

Sanader: Smiješno je da se priča kako mi je Fiolić donio 17,5 mil. kn u kutiji za kobasice

ivo sanader
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
01.02.2016.
u 23:35

Odluku o Planinskoj nisam donio ja, već Jadranka Kosor na zatvorenoj sjednici Vlade, ona je ta koja je tu točku mimo mog znanja uvrstila na dnevni red.

Stjepan Fiolić i Petar Čobanković lažu, a ja sam žrtva političkog progona. Odluku o Planinskoj nisam donio ja, već Jadranka Kosor na zatvorenoj sjednici Vlade, ona je ta koja je tu točku mimo mog znanja uvrstila na dnevni red. Ona je potpisala i odluku o kupnji te zgrade, a sve je to gurao Čobanković.

Kratki je to rezime onog što je Ivo Sanader jučer rekao na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljajući iznositi obranu za aferu Planinska. Kako se tereti da je od Fiolića uzeo 17,5 milijuna kuna kako bi pogurao odluku o kupnji zgrade u Planinskoj, Sanader se i na to osvrnuo.

– Nisam primio ni kune jer s cijelom transakcijom nisam imao ništa. Pomalo je smiješno i tragično da se ovdje priča kako mi je Fiolić u kutiji za kobasice donio 17,5 milijuna kuna. To je još jedna USKOK-ova konstrukcija, kao i one druge koje su pale na višim sudovima – kazao je Sanader, očito aludirajući na presude Ustavnog i Vrhovnog suda u aferama Hypo i Ina-MOL te Fimi media.

No ono što Sanader nije rekao jest da Ustavni sud u ukidajućoj presudi nije ulazio u njegovu krivnju, već je samo naveo da su mu prekršena neka prava, dok će se odlukom Vrhovnog suda za Fimi mediju suditi ponovo. Sanader je završio s iznošenjem obrane, a suđenje se nastavlja u petak kada bi obranu trebao nadopuniti Fiolić. 

>> Nisam uzeo ni lipe, riječ je o još jednoj konstrukciji USKOK-a

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar hdz1848
hdz1848
23:59 01.02.2016.

Poštanjak Sanader na kraju procesa bude još dobio naknadu za vrijeme izgubljeno po zatvorima. A to da nama danas Mađari imaju ekstra prihode na našoj industriji nafte, nikome ništa. 3 milijarde kuna bačene u vjetar. Bude narod platio. Imamo Hrvatsku.

DU
Deleted user
08:10 02.02.2016.

smijesno je da se sanader poziva na nevinost a ustavni sud je srusio presudu zbog nekih kvazi razloga ali ne i protiv dokaza o kriminalu....cijela obrana svodi se na iskapanju neke opoceduralne greskice da se srusi presuda ali ni uu kojem slucaju da se pobiju dokazi....i ubojica koji hladnokrvno nekog ubije sa jakim dokazima moze biti oslobodjen jer je doslo do neke greskice u postupku...a kad jos uzmete da se radi hrvatskom pravosudju pametnom dosta.....najzalosnije je sto ce onda jos i raditi bud....ale od svih nas i lagati nam u oci sa skrivenom figom i lovom u djepu

SN
snajper
01:27 02.02.2016.

nije sanaderu cudna lova u kutiji od kobasa , cudan si ti lik koji ce uskoro umrijet a napravio si toliko sranja. mogao si normalno zivjet i biti postovan a sad si prezren . Umrijet ces uskorova u zatvoru a neko ce drugi uzivat u uktadenoj lovi. Oszat ces upamcen kao lopov ...lopov...lopov....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije