Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sa šubarama i kokardama proslavljali Božić

07.01.2009.
u 15:55

Proslava pravoslavnog Božića u Vukovaru i Podunavlju najvećim dijelom prošla je mirno osim slučaja u Borovu Selu gdje su zabilježena tri slučaja narušavanja javnog reda i mira zbog čega je protiv četiri osobe podnesen optužni prijedlog za pokretanje prekršajnog postupka.

– Jedna je osoba prijavljena zbog omalovažavanja službene osobe, a su tri osobe prijavljene jer su nosile crne šubare i četničke kokarde na njima. Od te tri osobe koje su nosile kokarde dvije su maloljetnici, rekao je Krunoslav Žgela, glasnogovornik PU dodajući da su sve tri osobe bile privedene i poslije provedenoga prekršajnog postupka puštene kućama.

Žgela navodi da izuzev pojedinačnih narušavanja javnog reda i mira proslava pravoslavnog Božića u Podunavlju prolazi mirno i bez incidenata kao i da je ranijih godina bilježeno više narušavanja javnoga reda i mira. Povodom pravoslavnog Božića u svim crkvama u Podunavlju okupio se velik broj vjernika koji su tradicionalnim paljenjem badnjaka, večernjim i jutarnjim molitvama proslavili Božić.

(bb)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije