Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kultura

S programom Ljeto u dvorcu Oršić ušli smo u rizik, ali isplatilo se!

'Zagorje, Gornja Stubica, Ovogodišnje Ljeto u dvorcu Oršić imalo je osam kvalitetnih događanja, koncerata i predstava, snimio: Mladen Kukas'
''
19.08.2010.
u 10:11

Kazališna predstava "Ni med cvetjem ni pravice" glumca Adama Končića privukla je najviše gledatelja

Festival Ljeto u dvorcu Oršić u Gornjoj Stubici, koji je postao neizostavan kulturni događaj u Zagorju u ljetnim mjesecima, ove je godine ušao u mali jubilej, petu godinu.

Zadovoljni organizatori

Iako je ova godina recesijska, pa je napravljen i nešto skromniji program, ali, prema riječima organizatora isključivo nauštrb količine, a ne kvalitete, manifestacija je više nego uspješno odrađena.
- Festival smo počeli raditi 2006. godine, a osnovna je ideja bila načiniti novu kulturno-turističku ponudu u stubičkom kraju i Hrvatskom zagorju. Ova je godina i recesijska godina i nije nam bilo lako kod planiranja. Odlučili smo ići u rizik. I isplatilo se - kaže Željko Popović, predsjednik Društva sv. Jurja i glavni organizator ovog događanja. Ove godine prvi put u program festivala uvrštena je i jedna kazališna predstava domaćeg glumca Adama Končića "Ni med cvetjem ni pravice", nastala prema "Baladama Petrice Kerempuha" Miroslava Krleže. Po ocjeni organizatora, to je najuspješnija priredba ovogodišnjeg festivala prema broju posjetitelja.

Susret umjetnika

- Održan je i nastup Zagrebačkih solista - Ethno Croati 2010., na kojem je nastupilo dvadeset i dvoje mladih umjetnika iz Švedske, Danske, Belgije, Francuske, Tanzanije, BiH i Hrvatske. Vrlo kvalitetan bio je nastup blues dvojca iz Chicaga, pjevačice LZ Love i gitarista Lightninga Reda, potpomognuta našim glazbenicima Pecom Petejem, Krešom Oremušem i Nereom Rudić. Već standardno dobar je nastup klape Maslina, koja je ove godine u gostima imala šibenskog kazališnog prvaka Matu Gulina. Zanimljive nastupe imali su Kvartet flauta 4 SYRINX, Trio CHORDES i gitarist Neven Hrustić. Male dopune i iznenađenja tijekom našeg festivala bili su gostovanje naše gitaristice Pauline Puljek, Silve Čekalove, koja je upotpunila programe svirajući panovu sviralu, a na završnoj priredbi imali smo i plesnu večer uz evergrine i DJ-a Milana Kupeca - kaže Željko Popović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije