Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sudu

Zaur Dadajev priznao da je umiješan u ubojstvo Borisa Nemcova

ubojstvo nemcova
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
08.03.2015.
u 14:15

Zaur Dadajev je deset godina bio pripadnik čečenske policije, dok je Anzor Gubašev radio kao zaštitar u Moskvi. Njih su dvojica prvi uhićeni

Još tri muškarca uhićena su zbog ubojstva ruskog oporbenog vođe Borisa Nemcova što je uz jučer uhićene Anzora Gubaševa i Zaura Dadajeva, ukupno petero uhićenih.

Anzor Gubašev i Zaur Dadajev (na slikama) inače su Čečeni iz područja Sjevernog Kavkaza, poznatog po kriminalu, no dulje su vrijeme živjeli u Moskvi.

Dadajev je deset godina bio pripadnik čečenske policije, dok je Gubašev radio kao zaštitar u Moskvi. Policija ih sada istražuje zbog organiziranja i počinjenja ubojstva Borisa Nemcova.

Kasnije u subotu uhićena su još trojica muškaraca. Jedan je Gubaševljev mlađi brat Shagit, a druga dvojica zovu se Ramzat Bakhaev i Tamerlan Eskerkhanov.

Zaur Dadajev priznao je krivnju danas na sudu u Moskvi rekavši kako je povezan s ubojstvom Borisa Nemcova. On i Gubašev optuženi su za ubojstvo, dok su ostali uhićeni optuženi za sudjelovanje u pripremanju zločina. 

>> Dvojica uhićena zbog ubojstva Borisa Nemcova

Komentara 82

AN
Android
15:30 08.03.2015.

A zašto bi oni to učinili?

ZA
zagabria1
16:55 08.03.2015.

Rusija će najviše problema imati sa unutrašnjim snagama, pretežno muslimanima različitih nacionalnih skupina a ne Amerikom ili EU. Pošto je Rusija federacija 80 naroda, ima velike šanse da završi kao Jugoslavija. Druga njena opasnost je Kina koja odavno naseljava dalekieki istok Rusije i u mnogim područjima su većina. Kina vreba na teritorij Sibira adi resursa i ekspanzije, a i zato jer im je Rusija otela Sibir. Tamo je samo 6 mil Rusa i Putin je još pred 10 godina priznao da tome ne mogu stati na kraj. Amerika je označena kao glavna opasnost, ali to je zadnja ruska briga.

Avatar @promatrač
@promatrač
15:20 08.03.2015.

Možda su oni ubojice. Pitanje ostaje koji je motiv i tko je naručitelj ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije