Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RISNJAK

Uspješna akcija: HGSS spasio planinare koje je zameo snijeg

Foto: HGSS
1/2
19.02.2018.
u 20:22

Spasioci su stigli do predjela Cajtige te im predstoji završnih 200 metara visinskog uspona do skloništa.

HGSS je uspješno završio akciju spašavanja dvoje planinara koji su zbog teških vremenskih uvjeta zatražili pomoć. Planinari su se nalazili u skloništu podno Risnjaka, a pripadnici HGSS-a do njih su se probijali dugo.

Akcija je završena 8 sati od polaska prvog tima s Platka prema Risnjaku. Kada su HGSS-ovci stigli do planinara na povratak su krenuli drugim putem jer ih je na jednom djelu čekao drugi tim koji se probijao motornim sanjkama. Upravo je zbog tih motornih sanjki povratak ubrzan za više od 2 sata. Planinare su odvezli do Platka gdje im je bio automobil.

Put do skloništa je bio težak zbog vrlo dubokog snijega, a nedugo prije dolaska u sklonište javili su radiovezom da su u 20 minuta uspjeli proći samo 30 metara.

1/3

Na nekim mjestima visina snijega dosezala je i do tri metra. Planinari su jučer bili primorani ostati u skloništu zbog vremenskih uvjeta te su uputili poziv u pomoć, a akcija spašavanja pokrenuta je jutros.

Komentara 25

DU
Deleted user
17:38 19.02.2018.

Posao HGSS-ovaca je vrlo težak, ne radi toga što po snijegu, vjetru, hladnoći izlažu svoj život, ne zato, oni to vole, ali kad dođu do tako neodgovornih ljudi , a ne smiješ ga šutnuti u gu..cu, nategnuti za uho, zviznuti šamarčinu, nategnuti za kosu, pljunuti ga , nego ga najčešće moraš još nositi nazad sa smjješkom, e treba to izdržati, još ako to nekom radiš drugi ili treći put, svaka čast HGSS-ovci.

AN
ante555
18:15 19.02.2018.

Kako citam planinari se sklonili u zimsko skloniste. U čemu je problem?

Avatar alien79
alien79
13:56 19.02.2018.

Ko im hebe terma što su išli tamo. Naplatiti idiotima troškove bar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije