Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Riječki povijesni hoteli u modernom ruhu

Riječki povijesni hoteli u modernom ruhu
Foto: Promo
1/5
05.04.2018.
u 10:00

Riječki hoteli Neboder, Continental i hotel Jadran nastavili tradiciju pružanja hotelskih i ugostiteljskih usluga u novom ruhu.

Svaki sa svojom jedinstvenom lokacijom i poviješću, a ujedno svaki poseban na svoj način, riječki su gradski hoteli Neboder, Continental i hotel Jadran nastavili tradiciju pružanja hotelskih i ugostiteljskih usluga u novom ruhu.

Samo 5 minuta od centra, nalazi se hotel Jadran. Izgrađen još 1914.g. na samom moru u rezidencijalnom dijelu grada , ovaj hotel ubrzo postaje omiljeno kupalište i mjesto za večernje izlaske.

Kao da izvire iz mora, i mijenja ugođaj i boje u svim vremenskim uvjetima, ovaj hotel pruža jedinstven osjećaj opuštenosti i komfora.

Foto: Promo

Hotel Neboder, renoviran tijekom 2007 dobiva 54 kompletno preuređene sobe, iz kojih pruža panoramski pogled na cijeli kvarnerski zaljev. Idealan je kao polazište za razgledanje grada jer ga od centra dijeli samo most preko Rječine. Za poslovne goste tu je kongresna dvorana sa prostranom terasom. Zanimljiva je priča koja govori o nastanku hotela koji je zamišljen kao ostakljeni neboder unutar hotelskog kompleksa sa bazenom sa morskom vodom, a izgrađen u burnim vremenima prije i nakon drugog svjetskog rata uz česte izmjene projekta, a danas čini najviši dio kompleksa Hrvatskog kulturnog doma.

Foto: Promo

Samo 100 m dalje nalazi se hotel Continental, impozantno hotelsko zdanje iz davne 1888.g., u samom središtu grada kraj Rječine, nekadašnjoj prirodnoj granici između 2 u to vrijeme odvojena grada: Rijeke i Sušaka. Od samog otvorenja ovaj je hotel ponos građana Rijeke, te je kroz godine poslovanja ugostio brojne goste i bio domaćin lokalnom stanovništvu koje je rado svraćalo na druženje u poznatu kavanu Kont. Okružen stoljetnim kestenima, sa pogledom na Rječinu, ovaj hotel sa svojih 66 soba i 4 apartmana gostima nudi sav komfor koje zahtijeva moderno doba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije