Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel prosvjednika

'Riječani, hrabro pokažite što mislite o oduzimanju strateših dobara'

prosvjednik
Goran Kovačić/PIXSELL
03.12.2013.
u 16:09

Marin Miočić Stošić prepoznao je, kaže, snagu građana koji bi konačno trebali pokazati što misle i o drugim, ključnim problemima

Poznatog riječkog prosvjednika Marina Miočića Stošića oduševilo je reagiranje Riječana na subotnjem prosvjedu, uoči održavanja referenduma o braku. Prepoznao je, kaže, snagu građana koji bi konačno trebali pokazati što misle i o drugim, ključnim problemima.

- Riječani su pokazali ne samo jednu individualnu, već i odgovornu, promišljenu, društvenu svijest i savjest, uzeli su stvar u svoje ruke i pokušali osobnim činom iskazati svoje nezadovoljstvo jednim segmentom patologije ovoga društva. Ovom istom puku Rijeke upućujem apel da se odazove i u puno presudnijim problemima, dramama i patologijom ovoga društva koja nas degradiraju, ne samo kao nekakve neandertalce, paternaliste i konzervativce, već nas degradira oduzimajući nam golu egzistenciju.

Krucijalni problemi su u domeni gospodarstva. Moj generalni apel je – dragi Riječani, koji ste prvi puta u tolikom broju imali hrabrosti iskazati što mislite i osjećate, budite toliko hrabri iskazati što mislite i osjećate o onome što nam se sprema, oduzimanje strateških dobara, vode, šume, neka vrsta eksproprijacije infrastrukture, cesta, drugih objekata, željeznice, brodogradnje.

Problema je puno, uz klasične probleme korupcije i klijentelizma, koji su sveprisutni. Za takve stvari ja molim i apeliram da Riječani dođu, dignu se, jer je nakaradno da jedno staro magare od skoro 63 godina predstavlja savjest grada, kraj 15 tisuća aktivnih studenata, vojske nezaposlenih, kraj ovolike količine "intelektualca", to je u ovom gradu nakaradno. Pokušajmo reagirati, zaista biti kreatori naše stvarnosti, subjekti koji reagiraju, a ne reagiraju kao Pavlovljevi miševi – pozvao je svoje sugrađane M. Miočić Stošić očigledno umoran od prosvjednog samovanja.

>> Marin Miočić Stošić digao glas protiv uličnih nasilnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije